Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Δήμου Καστοριάς: Δωρεάν διάθεση τροφίμων

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς ΟΡΕΣΤΙΑΣ λαμβάνοντας υπόψη τη δυσμενή οικονομική κατάσταση πολλών συνδημοτών μας πρόκειται να υποβάλλει αίτηση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς για τη δωρεάν διανομή τροφίμων από τα...
αποθέματα παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων όπως και το 2012.

Για το λόγο αυτό πρόκειται να οργανώσει και φέτος καταγραφή των δικαιούχων όπως αυτοί προσδιορίζονται από την Οδηγία 81/645, όπως αυτή ισχύει κάθε φορά, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες από ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές. Στο παρακάτω πίνακα αναφέρεται ο υπολογισμός του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος, το οποίο σύμφωνα με αρ. φυλ. ΦΕΚ 660/20-2-2011 αρ. απόφασης 22830 πρέπει να διακρίνει τους δικαιούχους ή τις οικογένειές τους:



Δικαιολογητικά που απαιτούνται:

o Αίτηση (από τα γραφεία της Επιχείρησης)

o Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 όπου θα αναγράφεται «ότι δεν συμμετέχω στο πρόγραμμα μέσω άλλου φορέα υλοποίησης»

o Φωτοτυπία Ταυτότητας ή διαβατηρίου (δικαιούχου και συζύγου)

o Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να αποδεικνύεται η ιδιότητα του Δημότη Καστοριάς για το δικαιούχο

o Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

o Βεβαίωση (εις) εάν το(α) τέκνο (α) είναι προστατευόμενο (α) έως 25 ετών: α. Σπουδών για τέκνο(α) άνω των 18 ετών. β. Βεβαίωση από τη μονάδα του (ους) ότι υπηρετεί (ουν) τη θητεία του (τους)

o Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος του έτους 2012. Σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης κατατίθεται υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ όπου θα αναγράφεται « Ότι δεν υποχρεούμαι στην υποβολή φορολογικής δήλωσης»

o Απόφαση κρατικού φορέα με τον οποίο βεβαιώνεται το νόσημα του αιτούντος σε περίπτωση πασχόντων από βαριά, δυσίοτα και ανίατα νοσήματα.

o Σε περίπτωση μη ιδιόκτητης κατοικίας προσκομίζεται το Ε9 θεωρημένο από ΔΟΥ

Οι αιτήσεις θα γίνονται στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς, κατόπιν όμως νεώτερης ανακοίνωσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τους αρμόδιους φορείς για τις ημερομηνίες συγκέντρωσης των δικαιολογητικών. Το πρόγραμμα αυτό ουδεμία σχέση έχει με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καστοριάς.

Η Πρόεδρος

Ειρήνη Γεωργοσοπούλου Μισκία


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.