Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δόσεις από 10 ευρώ το μήνα για χρέη προς το Δημόσιο

Ρύθμιση-«ανάσα» για τους οφειλέτες του Δημοσίου, παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών στους εκπροσώπους των τριών κομμάτων, η οποία όμως ισχύει, μόνο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν μέχρι τις...
31/12/2012.

Πρόκειται για αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο... Πληρώνοντας 10 ευρώ το μήνα, οι πολίτες θα μπορούν να εξοφλούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία εφόσον αυτές δεν υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» τη δυνατότητα αυτή θα έχουν και όσοι χρωστούν ποσά πάνω από 5.000 ευρώ, όμως θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν μεγαλύτερη μηνιαία δόση.

Για να υπαχθεί στη ρύθμιση ο οφειλέτης θα πρέπει να εξοφλήσει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του μετά την 1η Ιανουαρίου 2013. Για χρέη φυσικών προσώπων έως 5.000 ευρώ δεν θα υπάρχει ανώτατο όριο στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων.

Για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ θα προβλέπονται ευκολίες πληρωμής έως και σε 48 δόσεις.

Επίσης θα υπάρχει και η «πάγια ρύθμιση» που αφορά στα νέα χρέη που γίνονται ληξιπρόθεσμα από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά. Οι μηνιαίες δόσεις δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τις 12.

Θα πρέπει να τονιστεί πως αν ένας φορολογούμενος έχει νέα χρέη μέσα στο 2013 μπορεί να τα εξοφλήσει είτε εφάπαξ είτε με διακανονισμό με βάση την «πάγια ρύθμιση» και στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στην τμηματική εξόφληση των οφειλών του που έχουν βεβαιωθεί μέχρι τις 31/12/2012 μέχρι και σε 48 δόσεις.


protothema


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.