Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ένσταση των ταξί «Άγιος Χριστόφορος» για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς να παραχωρήσει θέσεις πάρκινγκ στα περιφερειακά ταξί στον χώρο των φορτοταξί


ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ Ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;
Ενστάσεις για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς για παραχώρησης χώρου στάθμευσης στα περιφερειακά ταξί εντός του χώρου στάθμευσης των φορτωταξί κατέθεσε το σωματείο ταξί του νομού «Ο Άγιος Χριστόφορος».

Όπως αναφέρει, βάση του άρθρου 5 του ν.244/87 που καθορίζει τους χώρους στάσης και στάθμευσης των ταξί αλλά και των αγοραιο-περιφερειακά ταξί- και ο οποίος είναι... σε ισχύ για το συγκεκριμένο θέμα επιτρέπεται η παραχώρηση στάθμευσης μόνο σε προμισθωμένα περιφερειακά ταξί, τα όποια θα πρέπει να έχουν αναρτήσει σχετική βεβαίωση στο ταξί τους με το όνομα του πελάτη τους και ο χώρος αυτός θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων από ΚΤΕΛ, κάτι που φυσικά δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση αφού το ΚΤΕΛ Κοζάνης βρίσκεται σχεδόν απέναντι.

Επίσης για τους χώρους στάθμευσης αποφασίζει ναι μεν ο δήμος αλλά αφού καλεστεί και η οικεία συνδικαλιστική οργάνωση των Ταξί -της Καστοριάς- κάτι που δεν λεγινε ούτε στην επιτροπή ποιότητας ζωής ούτε και στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς.

Τέλος θα πρέπει να υπάρχει και η γνώμη της τροχαίας Καστοριάς η όποια προτείνει τον χώρο ή και τον απορρίπτει αν δεν μπορεί να αστυνομεύεται για τις περιπτώσεις άγρας πελατών.

Παρόμοια απόφαση υπάρχει και από το δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης που απορρίπτει χώρο αφού δεν υπάρχει γνωμοδότηση από την τροχαία.

Θεωρείται βέβαιο ότι αυτός ο χώρος θα λειτουργήσει παράνομα ως πιάτσα των περιφερειακών ταξί, κάτι που θα φέρει συγκρούσεις και εντάσεις με τους οικείους επαγγελματίες της έδρας της Καστοριάς.

Έτσι, το Σωματείο Ταξί νομού Καστοριάς «Ο Άγιος Χριστόφορος» διερωτάται για το κατά πόσο η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου συνιστά προχειρότητα ή σκοπιμότητα; «Η κίνηση που κάνουν τα περιφερειακά ταξί είναι εσκεμμένη για να δημιουργήσουν με τον τρόπο τους μια έμμεση πιάτσα. Αν ο δήμος θέλει πραγματικά να τους παραχωρήσει χώρο για να μην πληρώνουμε παρκόμετρο ας τους παραχωρήσει χώρο στο ναυτικό όμιλο να δούμε αν θα πάνε κι αν θα εξυπηρετούν κι από κει τους πελάτες τους», τόνισε στους «Ορίζοντες» ο πρόεδρος του Σωματείου, Νίκος Τοτονίδης, υπογραμμίζοντας περισσότερο το ενδεχόμενο σκοπιμότητας. «Όταν εμείς τους ζητούσαμε τον χώρο της ΕΤ3 κάποιοι του δημοτικού συμβουλίου διαφωνούσαν γιατί θα χανόντουσαν τέσσερις θέσεις πάρκινγκ. Τώρα, όμως, στην περίπτωση του τοπικού συμβούλου του κ. Χατζησυμεωνίδη, του κ. Σαραμπίνα, πολύ εύκολα δώσανε τις τέσσερις θέσεις πάρκινγκ σε χώρο που δεν επιτρέπεται».



Μαριγώ Αναγνωστοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.