Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Νεώτερα για τις 2 αρκούδες – Χθες επίσκεψη της "μικρής" σε αγροικία – Μεγαλύτερη κινητοποίηση – Τηλέφωνο για αναφορές αρκούδων (ρεπορτάζ)

Η μικρή αρκούδα ήταν αυτή τη φορά που μπήκε μέσα σε αγροικία της ευρύτερης περιοχής του Δισπηλιού.

Εχθές το βράδυ στις 20:30 κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τους αρμόδιους ότι είδε για ένα... περίπου λεπτό αρκούδα στην αγροικία της. Ήταν μικρού μεγέθους και δε φορούσε κολάρο.Την είδε κατακάθαρα γιατί ήταν ακόμα ημέρα.



Αμέσως έφτασαν στην περιοχή οι υπεύθυνοι, αλλά δυστυχώς μέχρι τις 3:00 που παρέμειναν, δεν μπόρεσαν να τη βρουν. Ούτε και η θερμική κάμερα έδειξε τίποτα. Η περιοχή έχει πολλά σημεία με πυκνή βλάστηση και προσφέρει πάμπολλες κρυψώνες.

Στο μεταξύ η μαμά, η γνωστή μεγάλη αρκούδα, έχει μετακινηθεί από τα μέρη που σύχναζε όλες αυτές τις ημέρες και έχει μεταβεί ανατολικότερα.

Έτσι οι παγίδες που είχαν στηθεί δεν εξυπηρετούν πλέον το σκοπό τους και θα πρέπει να επανατοποθετηθούν σε άλλες περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα. Στις παγίδες, για να δελεαστούν τα ζώα, υπάρχουν μήλα, μέλι, κρέας, ψάρια κ.ά.

Στις επιχειρήσεις από δω και πέρα θα μετέχουν και 4 άτομα από το δασαρχείο, την καθ' ύλην αρμόδια κρατική υπηρεσία.

Αν και πάλι όλα τα μέτρα δεν αποδώσουν, από το Σάββατο θα γίνει ριζική αλλαγή πρωτοκόλλου και θα επιχειρηθεί ο υπνωτισμός με πυροβολισμό από ανάλογο όπλο.

Σημειώνουμε ότι πάντα ισχύει ο αριθμός έκτακτης ανάγκης για αναφορά περιστατικών αρκούδας, όλο το 24ωρο και είναι το 24670 82 300.

Για να το θυμάστε πιο εύκολα:
Ως γνωστόν τα Ραδιο-Ταξί της Καστοριάς έχουν αριθμούς κλήσης:
82 100 και
82 200

Για τις αρκούδες είναι το έπόμενο:
82 300


Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.