Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΒΟΛΤΕΣ: Περιήγηση στη λίμνη της Καστοριάς με το καραβάκι «Ολυμπία»

λίμνη Ορεστιάδα είναι η κορωνίδα της πόλης μας, η οποία δίνει ζωή σε ολόκληρη την περιοχή. Κάνοντας, μάλιστα, μια βόλτα στις όχθες της μας αποκαλύπτει όλες της τις εκφάνσεις και μαγεύει τον επισκέπτη, ο οποίος δε μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της...

Μια διαφορετική εικόνα ενός απέραντου μεγαλείου ομορφιάς μέσα από τη λίμνη

Η βόλτα με το καραβάκι, δηλαδή με το τουριστικό πλοιάριο “Ολυμπία” που ξεκίνησε τα δρομολόγια του στη λίμνη Ορεστιάδα της Καστοριάς, είναι ο καλύτερος τρόπος για να θαυμάσεις τη θέα των παραλίμνιων οικισμών και της πόλης της Καστοριάς. Μέσα από την εν πλω περιήγηση δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες της Καστοριάς, αλλά και στους κατοίκους της, να γνωρίσουν το ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης και την πόλη από μια άλλη πλευρά. Κάνοντας το «μικρό γύρο» της λίμνης, μπορεί κανείς να θαυμάσει τους παραδοσιακούς οικισμούς με τα επιβλητικά αρχοντικά, τις παραλίες της Καστοριάς και τα ψαροχώρια.

Κατά τη γραφική παραλίμνια διαδρομή της χερσονήσου, ο επισκέπτης μπορεί να δει τα αιωνόβια πλατάνια και τις ιτιές που γέρνουν μέσα στη λίμνη και να «συναντήσει» την Σπηλιά του Δράκου και την Ιερά Μονή της Παναγιάς της Μαυριώτισσας.
Σαν καθρέφτης της πόλης, η λίμνη Ορεστιάδα προκαλεί το θαυμασμό των επισκεπτών και τους παρασύρει να γνωρίσουν από κοντά, τόσο την ιδία την Ορεστιάδα, όσο και τη βυζαντινή αρχόντισσα, μέσα από μια διαφορετική εικόνα, ενός απέραντου μεγαλείου ομορφιάς και γραφικότητας.

Το καράβι λειτουργεί καθημερινά ως καφετέρια, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους με θέα τη λίμνη!

Τουριστική υποδομή, η οποία βοηθάει στην ανάπτυξη του τόπου

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Καστοριάς, κ. Μανώλης Χατζησημεωνίδης, το καράβι “Ολυμπία” ανήκει στην εταιρία Μακεδνός ΑΕ του Δήμου Καστοριάς, επισκευάστηκε την περσινή περίοδο και πραγματοποιεί τακτικά και έκτακτα δρομολόγια. Σημείωσε παράλληλα ότι είναι μια τουριστική υποδομή, η οποία βοηθάει στην ανάπτυξη του τόπου.
«Η κοινωφελής επιχείρηση ανέπτυξε κάποιες δραστηριότητες, ώστε το πλοιάριο να λειτουργήσει με μια άλλη μορφή, δηλαδή να είναι χωρητικότητας λιγότερων ατόμων, με μια πιο μικρή κλάση για να μπορούν με αυτά τα δεδομένα να ασφαλίζονται και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο καράβι», δήλωσε ο κ. Χατζησημεωνίδης, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι με αυτή την έννοια άλλωστε έγινε και η επισκευή και μάλιστα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα λειτουργεί, όπως είπε, και τους καλοκαιρινούς, αλλά και τους χειμερινούς μήνες και φυσικά όταν θα έχει και δρομολόγια.

Ο δήμαρχος Καστοριάς ανακοίνωσε επιπλέον, ότι θα λειτουργήσει και το άλλο καράβι, το «Ορεστιάς» της εταιρίας Μακεδνός και εκείνο είναι πιο ευρύχωρο και μπορεί να λειτουργήσει και για δεξιώσεις και βαπτίσεις, αλλά και για περιήγηση.

« Έχουμε δύο καραβάκια στη λίμνη, τα οποία θα κάνουν τα δρομολόγια τους, προσφέροντας μια άλλη αίσθηση στον επισκέπτη της Καστοριάς», κατέληξε ο δήμαρχος.

Αξίζει, πάντως, ντόπιοι και επισκέπτες να περιηγηθούμε όλοι στη λίμνη Ορεστιάδα και να γνωρίσουμε από κοντά κάθε που ο ήλιος ανατέλλει, το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της, τους βαρκάρηδες και τους ψαράδες ν’ αναπολούν τον χαμένο ρομαντισμό άλλων εποχών, με τα κινητά μνημεία -τις ντόπιες πλάβες της λίμνης- και με τους κωπηλάτες, τους ιστιοπλόους και τους σέρφερς να εμπνέονται ακόμη και οι ίδιοι από το υδάτινο αυτό στολίδι. Δεν έχεις παρά ν’ αφεθείς στην μαγεία και την ομορφιά που σε κυκλώνει.

Δώρα Κωτσοπούλου




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.