Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Καστοριά: Ξεκίνησαν οι Δηλώσεις Ζημιάς λόγω Καύσωνα των Φασολοπαραγωγών -Αιτήσεις έως 31/7/2012


Μετά τις παρατεταμένες θερμοκρασίες, που ξεπέρασαν τους 40ο βαθμούς, κατά την περίοδο 07 έως 16 Ιουλίου 2012, σύμφωνα με στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας και του...Αερολιμένα Καστοριάς, επλήγησαν οι καλλιέργειες φασολιού του Νομού, προκαλώντας ανθόπτωση και καρπόπτωση μικρών λοβιδίων.

Να σημειωθεί ότι στο Νομό Καστοριάς καλλιεργούνται περί των 10.000 στρεμμάτων με ετήσια παραγωγή περίπου 2.500 τόνων.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Πασχάλη Χαρούμενου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, ανακοινώνεται ότι έγινε η αναγγελία για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα Καστοριάς.

Καλούνται όλοι φασολο-παραγωγοί να προσέλθουν στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛΓΑ, προκειμένου να υποβάλουν δήλωση καλλιέργειας ζημίας λόγω καύσωνα, έως και την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.