Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Το θρίλερ της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ

Συντροφικά μαχαιρώματα στο ΠΑΣΟΚ της Καστοριάς

Το κόμμα γυμνό ετοιμάζεται για σύγκρουση μέχρις εσχάτων


Απουσία της γυναικείας παρουσίας από το ψηφοδέλτιο


Της Δώρας Ζήση-Κωτσοπούλου...






Προεκλογικός πυρετός επικρατεί για τα καλά πλέον σε όλα τα κόμματα και στο νομό Καστοριάς, τα επιτελεία των οποίων έχουν ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες κατάρτισης των ψηφοδελτίων.

Η κρισιμότητα των νέων εκλογών είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή της 6ης Μαΐου, αφού επιβεβλημένη πλέον καθίσταται η ανάγκη να αναδειχθεί μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα προσπαθήσει να οδηγήσει τη χώρα σε ήρεμα νερά.


Με την απόφαση του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου να μην είναι υποψήφιος για το λόγο ότι δεν τον ήθελε, όπως είπε, ένας αριθμός τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στην κυριολεξία άνοιξε και η πόρτα του φρενοκομείου στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο ετοιμάζεται να ζήσει δύσκολες ημέρες. Μόνο που τώρα πια δεν υπάρχουν παρατάσεις ζωής, αλλά απειλή διάσπασης.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι το «χαλί» της κοινωνικής απήχησης, όπου μπορούσαν να κρυφτούν από κάτω τα σκουπίδια των ιδεολογικών και προσωπικών διαφορών των στελεχών, κουρελιάστηκε. Έτσι, το κόμμα γυμνό από ιδεολογία και εσχάτως από ψηφοφόρους ετοιμάζεται για σύγκρουση μέχρις εσχάτων.


Συμμετέχει ο Γιάννης Παπουλίδης, γιος του πρώην δημάρχου Δημητρη Παπουλίδη

Μετά από πολύωρες συζητήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ των στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ με τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, αλλά και τα συντροφικά μαχαιρώματα μεταξύ των υποψήφιων ημετέρων του ΠΑΣΟΚ που αφού υπονόμευσαν τον Φίλιππο Πετσάλνικο και στη συνέχεια τον Χρήστο Γκοσλιόπουλο και την Αγλαΐα Δούφλια, τελικά, μετά από δραματικό αγώνα δρόμου κατάφερε ο κ. Θωμάς Αναστασίου να πείσει τρεις συνυποψηφίους, ώστε να εκπληρώσει τον όρο του κόμματος.
Ότι δηλαδή, θα είναι πρώτος υποψήφιος στη λίστα, εάν θα έβρισκε και τους υπόλοιπους τρεις του ψηφοδελτίου. Έτσι, επιλέχθηκε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, κ. Αναστασίου.


Πολλά λέγονται πάντως στο εσωτερικό του τοπικού ΠΑΣΟΚ και άλλα τόσα ακούγονται. Ωστόσο, τα ψέματα τέλειωσαν για τους πολίτες και όλοι αναζητούν καθαρές απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα που η πραγματικότητα, υπό το βάρος της κρίσης και του γκρεμίσματος του βιοτικού τους επιπέδου, θέτει.



Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι:
Θωμάς Αναστασίου
Γιάννης Παπουλίδης (γιος του πρώην δημάρχου Τάκη Παπουλίδη
Χρήστος Λαμπής (γραμματέας τοπικής Ασπροκκλησιάς)
Κώστας Γκουμπιδένης (πρόεδρος λογιστών).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.