Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μαγεύτηκαν από τις ομορφιές της «Βυζαντινής αρχόντισσας»! (αναλυτικό ρεπορτάζ)


- Σκοπός η προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού της ακριτικής μας περιοχής
- Δεκαπέντε τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα επισκέφτηκαν την Καστοριά


Τις ομορφιές της βυζαντινής αρχόντισσας, καθώς και...και τα πολιτιστικά της μνημεία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την περασμένη Κυριακή μια ομάδα δεκαπέντε περίπου τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από όλη την Ελλάδα, που βρέθηκαν στην ακριτική μας περιοχή στα πλαίσια προβολής και προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης μας.

Γραφική και όμορφη πόλη η Καστοριά

Οι εκλεκτοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Λιμναίο Οικισμό, στη σπηλιά του Δράκου, στο βυζαντινό μουσείο, καθώς επίσης και σε άλλα πολιτιστικά μνημεία που προσφέρει η βυζαντινή αρχόντισσα, ενώ φεύγοντας γέμισαν τις αποσκευές τους με τις καλύτερες εντυπώσεις από την ακριτική μας περιοχή.

«Με πρωτοβουλία του περιφερειακού γραφείου τουρισμού της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του ΕΟΤ, ο δήμος Καστοριάς φιλοξενεί σήμερα δεκαπέντε τουριστικούς πράκτορες από όλα τα μέρη της Ελλάδας που βρίσκονται στην πόλη της Καστοριάς στα πλαίσια περιοδείας τους στη Δυτική Μακεδονία για να γνωρίσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας», δήλωσε η αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού, κ Ειρήνη Γεωργοσοπούλου Μισκία και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε πως η κίνηση αυτή θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για την πόλη μας».

Γραφική και ρομαντική χαρακτήρισαν την πόλη της λίμνης, την Καστοριά, οι επισκέπτες. Μάλιστα, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της Κρήτης, κ. Άρης Βλαντάκης, δήλωσε: «Μπορεί να έρχομαι πρώτη φορά στην Καστοριά, αλλά δε θα είναι η τελευταία, καθώς έμεινα έκθαμβος. Είναι όπως την περίμενα, ρομαντική και γραφική και στόχος μας είναι να φέρουμε επισκέπτες», ήταν τα λόγια του.

Μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων ήταν :

• κ. Μιχάλης Βλατάκης τουρ. Γραφείο SUMMERLAND TRAVEL και KOSMOS TRAVEL - Β΄ Αντιπρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ (Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού) και Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Κρήτης,
• ο κ. Δημήτρης και κα Μάνια Χαρίτου CHARITOS TRAVEL -μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΠΟΕΤ και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας,
• ο κ. Γεώργιος Κανίδης τουρ.γραφείο KANIDIS TOURS, ταμίας της ΓΕΠΟΕΤ στην Θεσσαλονίκη,
• ο κ. Σπυρίδων Καπιτσίνας - Διευθυντής της ΓΕΠΟΕΤ,
• ο κ. Δημήτρης Μούτσος τουρ. γραφείο HELLENIC CORFU SERVISES στην Κέρκυρα
• η κα Αθηνά Γιακουμάκη τουρ. Γραφείο SUNSPOTS στην Κέρκυρα
• η κα Εύα Νασκούδη από τουριστικό γραφείο FILOS HOLIDAYS AND TRAVEL στην Θεσσαλονίκη και
• ο κ. Θεόδωρος Λέλεκας, Δημοσιογράφος Οίνου, από το περιοδικό ΟΙΝΟΧΟΟΣ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοδώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"


Επιμέλεια: Μπέτσκας



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.