Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Sex, προβλήματα και σινεμά XI


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (Κ.Ε.Σ.Α.Υ.) που φιλοξενείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν για ενδέκατη χρονιά, το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Sex, προβλήματα και σινεμά ΧΙ». Το αφιέρωμα, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες, θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Village Cinemas (Mediterranean Cosmos) από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2011.

Στόχος του αφιερώματος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχέσεων, σεξουαλικής υγείας και σεξουαλικής συμπεριφοράς, τα οποία συχνά αποτελούν ταμπού. Κοινός παρονομαστής όλων των ταινιών που προβάλλονται στο αφιέρωμα είναι η σεξουαλικότητα, θέμα το οποίο ανέκαθεν κατείχε ιδιαίτερη θέση στον κινηματογράφο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του αφιερώματος «Sex, προβλήματα και σινεμά» περιλαμβάνει τις ταινίες: Θα συναντήσεις έναν ψηλό μελαχρινό άνδρα του Γούντι Άλεν, Φεύγω της Κατρίν Κορσινί, Συνοδός πολυτελείας του Στίβεν Σόντερμπεργκ και Ραγισμένες αγκαλιές του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Επίσης, στο πλαίσιο του αφιερώματος εντάσσονται και δύο εκθέσεις. Η πρώτη είναι η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ποιος έρωτας;», με στιγμές από τις πρόβες της ομότιτλης παράστασης της ομάδας σπουδαστών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Ανδρέας Βουτσινάς, όπως τις κατέγραψε ο φακός της Αλέκας Καμπερίδου. Η έκθεση φιλοξενείται στους χώρους της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ανδρέας Βουτσινάς (Λέοντος Σοφού 18). Η δεύτερη έκθεση με τίτλο «Leonardo da Vinci: εφευρέτης και επιστήμονας», παρουσιάζει την εντυπωσιακή σχέση ανάμεσα στην τέχνη, την επιστήμη και την τεχνική στο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, και αναπτύσσεται γύρω από τρεις άξονες: σχέδια που καλύπτουν τομείς όπως η Ανατομία, τα Μαθηματικά, η Μηχανική κ.ά., τρισδιάστατα μοντέλα των εφευρέσεων του Λεονάρντο ντα Βίντσι από ξύλο και μέταλλο, καθώς και πολυμεσικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν 8.000 εικόνες του. Η έκθεση πραγματοποιείται στον πολυχώρο Μύλος (Ανδρέου Γεωργίου 56).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.