Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εκλογές με επίκεντρο την οικονομία

Οι κρισιμότερες που έγιναν ποτέ για το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών

Την ώρα που η Τρόικα ζητά την επιβολή και νέων μέτρων συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ μέχρι και το 2030 (!) στριμώχνοντας για ακόμη μια φορά την Ελλάδα στη… γωνία, στο επίκεντρο της προεκλογικής καμπάνιας βρίσκονται ήδη οι προτάσεις των κομμάτων για το μέλλον της οικονομίας, θέμα που οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν στην κορυφή της ατζέντας τους.

Σε συνεντεύξεις και ομιλίες τους αναπτύσσουν τις θέσεις τους, επιχειρώντας ο καθένας τους να πείσει ότι το σχέδιό του για το πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση, είναι το καλύτερο και ότι θα το εφαρμόσουν αμέσως, με το σχηματισμό νέας Κυβέρνησης.
Και όλα τα παραπάνω την στιγμή που η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ έδειξε ότι η επόμενη διετία θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, αφού η ύφεση φέτος θα διαμορφωθεί στο 4,7%, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι μηδενικός και το 2013 (!), στοιχεία που, σύμφωνα με την πάγια τακτική των δανειστών μας, δείχνουν ότι η χώρα μας χρειάζεται και νέες περικοπές σε δαπάνες, μισθούς και συντάξεις.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του ΔΝΤ, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. που ανακάμπτουν, οι δύο χώρες που είναι σε καθεστώς μνημονίου -η Ελλάδα και η Πορτογαλία- βυθίζονται όλο και πιο πολύ στην ύφεση…

Κρίσιμη περίοδος…
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα αβεβαιότητας για το αύριο, οι αρχηγοί καλούνται να προτείνουν πειστικές λύσεις για την οικονομία, απαντώντας στο μόνιμο ερώτημα των πολιτών: Πώς είναι δυνατόν το κόστος ζωής συνεχώς να ανεβαίνει και ταυτόχρονα μισθοί και συντάξεις να… κουρεύονται; «Είναι δυνατόν η επιβολή και νέων μέτρων, να μας βγάλει από το τέλμα», αναρωτιούνται συμπολίτες μας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ , που βλέπουν την οικονομία της χώρας μας να βουλιάζει κάθε μέρα όλο και πιο βαθιά.

Για όλους αυτούς του λόγους λοιπόν οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι πολύ κρίσιμες και οι υποψήφιοι οφείλουν να είναι συνεπείς, λέγοντας αλήθειες στους πολίτες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια νιώθουν προδομένοι από τους πολιτικούς περισσότερο από ποτέ.

Θεοδώρα Ζήση Κωτσοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.