Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο θρησκευτικός εθνικισμός πέρασε και από την Καστοριά (σχόλιο-βίντεο)‏


Ο θρησκευτικός εθνικισμός ήταν πάντα ένα εργαλείο που απέδιδε τα προσδοκώμενα σ' όποιον τον χρησιμοποιούσε και κραυγαλέο παράδειγμα είναι η πρακτική του...Μεγάλου Κωνσταντίνου που χρησιμοποίησε ακόμα και οράματα (εν τούτω νίκα) για να εκμεταλλευτεί τους χριστιανούς και να επιβληθεί!
Το ίδιο έκαναν και οι μουσουλμάνοι χαλίφηδες, με αποτέλεσμα να πάρουν την Πόλη και να φτάσουν μέχρι την Βιέννη!

Αφορμή για το σχόλιο είναι η συγκέντρωση που έγινε σε ξενοδοχείο κωμόπολης της Καστοριάς, με κεντρικό ομιλητή τον ηγούμενο της Ι.Μ. Εσφιγμένου του Αγίου Όρους!
Οι προομιλητές του, περισσότερο λαύροι από τον ομόλογο του Εφραίμ, μίλησαν για τα πάντα και φόρτωσαν τα πάντα στην ενέργεια του Σατανά: κάρτα του πολίτη, υπολογιστές, Ίμια και γκρίζες ζώνες, Τρόικα, γερμανικές αποζημιώσεις και ό, τι άλλο φοριέται στην επικαιρότητα και εξιτάρει τους 'Ελληνες. Εύκολος ρόλος να κατηγορείς τους πάντες, επισείοντας τον σταυρό επί δικαίων και αδίκων.

Όμως, αν οι πολιτικοί μας συλλαμβάνονται αδιάβαστοι περί το μνημόνιο, ο ηγούμενος Μεθόδιος πιάνεται αδιάβαστος περί τον λόγο του Χριστού. Ο οποίος είπε «αγαπάτε αλλήλους ότι ο θεός αγάπη εστί». Προς τί το παραλήρημα μίσους σεβαστέ μας ηγούμενε; Γιατί δεν κάθεσαι στο κελί σου να δοξάζεις τον πλάστη και να ζητήσεις ένα δάνειο χάριτος απ' την Αγία Τριάδα, όπως εμείς ζητάμε περίοδο χάριτος των δανείων μας από την αμαρτωλή Τρόικα;


Από τη ΣΤΗΛΗ…ΑΛΑΤΟΣ του Δημήτρη Ιωαννίδη
από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"
Επιμέλεια: Μπέτσκας



Μπέτσκας:
Δείτε στο youtube όλη την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 29 Ιανουαρίου 2012 στο ξενοδοχείο "Georgio Inn" της Κορησού, στο κανάλι του χρήστη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.