Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Μαζεύει τα τραπεζοκαθίσματα ο Δήμος στη Νότια Παραλία

Aπο νωρίς το πρωί συνεργείο του Δήμου Καστοριάς επιχειρεί να μαζέψει τραπεζοκαθίσματα από καταστήματα της Νότιας Παραλίας που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο.



Ο Δήμος εδώ και καιρό είχε ζητήσει από τους καταστηματάρχες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους που αφορούσαν την εισφορά του δημοτικού φόρου του 2% που αργότερα έγινε 0.5%.Σε μια προσπάθεια πίεσης προς τους οφειλέτες του, ο δήμος Καστοριάς είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους θα μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα από την παραλία κάτι που επιχειρήθηκε να γίνει σήμερα το πρωί. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες που ειδοποιήθηκαν για την εξέλιξη αυτή έσπευσαν στο σημείο για να σταματήσουν την διαδικασία.

Μπέτσκας

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τα μαζεψουν επιτελους να ησυχασουμε!η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο αν και νομιζω πως τελικα παλι τιποτα δε θα γινει.ως δια μαγειας τα τραπεζοκαθισματα σε λιγες ωρες η το πολυ σε λιγες μερες θα βρεθουν και παλι στη θεση τους...

Δημήτρης Μητσόπυλος είπε...

Σε τι ακριβώς σας φταίνε τα καταστήματα της παραλίας και κάθε φορά που υπάρχει κάποια άρθρο σχετικό επιτίθεστε με τόσο σθένος;

Δημητρης Μητσοπουλος είπε...

Edit:
Με τέτοια μανία

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα μαγαζια της νοτίου παραλίας, πρέπει να καταλάβουν ότι κάνανε το παν για να γίνουμε καγκουρομάγαζα - με φλωροτρεντίες και καραγκιοζιλίκια! Ένα άθλιο δήθεν λαϊκό συνοθήλευμα από τύπους και γκόμενες που περνιούνtε και κάποιες - οι επειδή βγαίνουν στο Lago και το ZAZA! Καταστρέψανε τα υπέροχα κτίρια που νοικιάσανε τότε με τις ωραίες αυλίτσες τους για να τα μετατρέψουν σε θερμοκήπια!!! Έλεος ρε... Εντελώς γίδια δηλαδη! Δείξανε την ποιότητά τους. Αυτό που έγινε στην Καστοριά δεν έχει σε καμιά άλλη σοβαρή πόλη, από σοβαρούς καταστηματάρχες και από σοβαρούς πολίτες που τους στήριξαν. Φτάνει! ΓΚρεμίστε τα όλα και δώστε πίσω στην πόλη το χρώμα που της στερείτε! Άλλαξε ο κόσμος, έβαλε μυαλό και δεν αντέχει τις χωριατιές την νοτίου παραλίας. Γι' αυτό και Σβρουρίζονται όλοι στα Βόρεια. Και όταν επιτέλους ξυπνήσουμε και αξιοποιήσουμε το Ντολτσό με μαγαζάκια - μπαράκια κλπ. τα θερμοκήπιά σας στην νότια παραλία δεν θα θέλετε να τα δείτε ούτε και εσείς. Προλαβαίνετε να σοβαρευτείτε. Όποιος κάνει την αρχή και γκρεμίσει το θερμοκήπιο και επαναφέρει την αρχική ωραία μορφή του κτιρίου θα βγει κερδισμένος. Κάντε το επιτέλους δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάντια...

Ανώνυμος είπε...

Να σαι καλά, ωραία τα είπες. Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρχει και το ελάχιστο ίχνος νοημοσύνης για να το καταλάβουν (υπάρχει;).
Εάν δεν θέλουν να καταλάβουν το συμφέρον τους ας συνεχίζουν να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο.
Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και εάν δεν καταλάβουν ότι με ποιότητα και όχι καραγκιοζιλίκια θα επιβιώσουν τότε καλή συνέχεια....

Ανώνυμος είπε...

του Κιτσου τις Κιτσας του Κιτσαρχου ...και λιγα λεω..

Δημήτρης Μητσόπουλος είπε...

Ποια κτίρια κατέστρεψαν φίλε μου, το Lago ας πούμε που ανέφερες ήταν σούπερ μάρκετ πριν.
Και πριν να κατεβούν τα μαγαζιά στη νότιο παραλία ποιος υπήρχε εκεί για να τα δει.

Αλλά ας πούμε πως έχεις δίκιο και έχεις καλύτερες ιδέες, γιατί δεν τις υλοποιείς να κάνεις το Ντουλτσό όπως τον ονειρεύεσαι.
Ή ακόμα πιο συγκεκριμένα, τι κινήσεις έχεις κάνει εσύ για την πόλη και τι αποτέλεσμα είχαν;

Ανώνυμος είπε...

Από τους τέσσερεις που σχολιάζετε , μόνο ένας πήρε σοβαρή κ τεκμηριωμένη - ΕΠΩΝΥΜΗ θέση .Οι υπόλοιποι απλά βάλατε ξανά την καραμέλα στο στοματάκι σας κ ξεκινήσατε το πιπίλισμα.Έλεος πια με αυτή τη μιζέρια σας!!!! Κ να μην ξεχνιόμαστε : ραντεβού αύριο στα τραπεζοκαθίσματα της Νότιας παραλίας όπου κ συχνάζετε υποκριτές ....οι Φαρισαίοι μπροστά σας ήταν γατάκια. Ν.Ι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μιζέρια να εκφράζεις τις απόψεις σου. Έχω πάψει να πηγαίνω στην Νότιο παραλία εδώ και χρόνια, γιατί η μουσική που παίζουν είναι χάλια, γιατί για να μιλήσεις στον διπλανό λόγω της έντασης, χρειάζεσαι τηλεβόα. Όσο για τους κήπους ... 69, cozi, bolox, day din (συγνώμη αν έχω κάνει λάθος στις ονομασίες). Και όσο για αυτά που δεν ήταν κήποι αλλά super market, ή χτίστηκαν μεταγενέστερα μήπως λέω έχουν πολεοδομικές παραβάσεις; Επίσης με ποιο δικαίωμα γίνεται κατάληψη οδοστρώματος ; Σκέφτηκε κανένας από τους καταστηματάρχες την συνέπεια που μπορεί να έχει κάποιο τροχαίο (αλλά δεν βαριέσαι τα λεφτά να σας πάρουμε). Έχει σκεφτεί κανένας ότι μπορεί να πέσει κάποιο όχημα πάνω στους πελάτες του καταστήματος;
Και όσο για την ανωνυμία εφόσον δεν βρίζεις κάποιον δεν νομίζω να είναι πρόβλημα. Και τέλος πολύ ωραία τεκμηριωμένη, σοβαρή και επώνυμη η άποψη του 11:28 π.μ

Δημήτρης Μητσόπουλος είπε...

Αν δε θέλεις να πηγαίνεις εκει φιλε μου είναι δικη σου επιλογή, οπως είναι δικη τους επιλογή η μουσική. Αν θέλουν να είναι κακοί επαγγελματίες και να διώχνουν κατα τη γνώμη σου κόσμο, δε σε αφορά.
4 αυλές σε 15 καταστήματα. Θυμάσαι τις αυλές αυτές πριν; Χωράφια ηταν, παρατημενα, ανεκμεταλευτα, οποιος ήθελε να τα περιποιηθει εκει ηταν τόσα χρονια.
Οσο για το χώρο, εμποδίζουν τον κόσμο που κατα ενα μεγάλο ποσοστό δε θα ηταν εκει αν δεν υπήρχαν τα μαγαζιά και κάτι άλλο, μακαρι ολοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να ηταν νόμιμοι και η μονη παρανομία να ηταν η κατάληψη πεζοδρομίου. Είναι πραγματικά υποκριτικό να μας ενοχλεί αυτο που ολοι κάνουμε με τον ενα ή με τον άλλο τροπο. Είμαστε νομοταγείς μόνο στην παρανομία του αλλου.

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστό . . . αν διάβασες το άρθρο όμως , μιλάει για μία γελοία κατάσταση : ο Δήμος αποφάσισε να απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα ,όχι για λόγους αισθητικής ή κοινής κατακραυγής πολιτών - δημοτών , αλλά επειδή δεν αποκόμισε κέρδη - οφειλώμενα από τους καταστηματάρχες . Οπότε αντί να κάθεστε κ να ασχολείστε με μία μερίδα επαγγελματιών ,αναρωτηθείτε αν οι αιρετοί κάνουν την δουλειά τους κ αν όλο αυτό γίνεται καθαρά για λόγους ανεκτικότητας μέσω ενός καθαρά οικονομικού - πολιτικού κόστους . Πιάστε το πρόβλημα από εκεί που ξεκινάει κ όχι από εκεί που καταλήγει .

Η προσωπική μου άποψη παραμένει η ίδια ( οτι κακώς τα βάζετε με τους καταστηματάρχες ) μιας κ ένα μεγάλο μέρος της νυχτερινής ζωής της Καστοριάς αντιπροσωπεύεται κατα 80% από τα μαγαζιά της Νότιας παραλίας . Βέβαια σύμφωνα με την αρχή Καίσαρι τα του Καίσαρος και Θεώ τα Θεού να αναφέρω οτι δεν είμαι κάτοικος Καστοριάς , οπότε αναγκαστικά ίσως τα βλέπω μονόπλευρα ( από την θετική πλευρά μόνο ) κ για αυτό τον λόγο επιφυλάσομαι .

Απλά όπως αναφέρει κ ο παραπάνω αναγνώστης , κάθε φορά που γίνεται κάποια οποιαδήποτε αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα , το μόνο που λαμβάνω ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ είναι μία εμπάθεια απέναντι σε φυσικά πρόσωπα κ όχι σε καταστάσεις . Εξού κ ο λόγος μου περί '' μιζέριας '' . Αν παρόλα αυτά προσέβαλα κάποιον με οποιοαδήποτε τοποθέτηση μου , ζητώ συγνώμη μιας κ δεν ήταν μέσα στα θέλω μου .

Ν.Ι.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης ένα μεγάλο συγνώμη ( σχόλιο : 27 Αυγούστου 2011 9:11 π.μ. ) γιατί σας απάντησα σε 2ο ενικό . Καθαρά εκ παραδρομής . Την κατανόηση σας . . .

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλουν να είναι κακοί επαγγελματίες και να διώχνουν κατα τη γνώμη σου κόσμο, δε σε αφορά. ......
Βεβαίως και δεν με αφορά, είναι απλά η άποψή μου.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ,ΕΧΩ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙΑ,ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΝΑΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ Ν ΑΡΑΖΩ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑΡΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ?

Ανώνυμος είπε...

Επίσης μπορείς να βγάλεις και τραπέζια, καρέκλες και ότι άλλο θέλεις πάνω στον δρόμο, να μην πληρώνεις δημοτικούς φόρους, να χρωστάς το νερό και να μη σε πειράζει και κανένας. Αρκεί να γνωρίζεις κάποιους ή να γνωρίσεις κάποιους.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω οι νταβατζήδες απέκτησαν και επώνυμους υποστηριχτές. Μάλλον αισθάνονται τόσο παντοδύναμοι όταν συναναστρέφονται μαζί τους κάποιοι που δεν έχουν πρόβλημα να υποστηρίξουν τις καραμπινάτες παρανομίες τους. Και οι αλήθεια είναι πως, κρίνοντας εκ των πραγμάτων, μέχρι τώρα ήταν στο απυρόβλητο οι νταβάδες, και επί Παπουλίδη και επί Τσαμίση.

Δεν ξέρω αν ο σημερινός δήμαρχος έχει την πραγματική θέληση και το σθένος να τα βάλει μαζί τους. Μπορεί κάποιες κινήσεις να είναι για λόγους εντυπωσιασμού. Ο χρόνος θα το δείξει.

Να ξέρει πάντως ο Δήμαρχος πως αν αποκαταστήσει την νομιμότητα θα βγει πολλαπλά κερδισμένος.
Και αυτός και οι πλειοψηφία των δημοτών που περιμένει εδώ και τόσα χρόνια να μπει μια τάξη στην αναρχία της παραλίας.

Όσο για τους καταστηματάρχες, δεν χρειάζεται να τα βάψουν μαύρα. Δόξα τον ύψιστο έχουν αποκομίσει δυσθεώρητα κέρδη όλα αυτά τα χρόνια. Ας μην είναι και πλεονέκτες. Άλλοι θα έπρεπε να δουλεύουν δυο ζωές για να βγάλουν τα λεφτά αυτά.
Όλα τα ωραία, πόσο μάλλον τα παράνομα, κάποια στιγμή έχουν ένα τέλος.

Υ.Γ. κ. Μητσόπουλε, θα ήσασταν ποιο πιστικός σε αυτά που λέτε αν δεν είχατε επαγγελματικές συναλλαγές με τους εν λόγω κυρίους και μέρος του εισοδήματός σας δεν δημιουργούνταν από τα χρήματά τους.

Κ.Π.

Δημήτρης Μητσόπυλος είπε...

Σε ποιο ακριβώς θα ήμουν πιο πιστικός;
στο ότι οι αυλές πριν ήταν ανεκμετάλλευτες;
ή ότι εμποδίζουν τον κόσμο που οι ίδιοι κατέβασαν εκεί κάτω;
Αυτά που γράφω είναι γεγονότα που αν υπάρχουν επιχειρήματα από μέρους σας θα χαρώ να αντικρούσετε.

Αυτή τη στιγμή έχω επαγγελματικές συναλλαγές με ένα μόνο κατάστημα και δεν είναι αυτός ο λόγος που γράφω.
Αν και θα έπρεπε κάθε επαγγελματίας να υποστηρίζει επιχειρήσεις που αφήνουν χρήματα στην πόλη, που απασχολούν δεκάδες άτομα για προσωπικό, που κρατούν φοιτητές στην πόλη το καλοκαίρι. Δεν είναι κακό, είναι το ζητούμενο.

Ξαναδιαβάστε και πέστε μου που υποστηρίζω πως είναι νόμιμη η καταπάτηση πεζοδρομίου.

Επαναλαμβάνω το λόγο για τον οποία γράφω:
Είμαστε νομοταγείς μόνο στην παρανομία του άλλου.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία άποψη έχεις φίλε μου περί "εκμετάλλευσης" των αυλών.
Δεν το είχα σκεφτεί τόσο καιρό.
Αν είναι έτσι να χτίσω και εγώ την αυλή μου, να βγάλω 5-6 γκαρσονιέρες, να έχω και καμιά φοιτητριούλα νοικιάρισα.
Άλλωστε έτσι δεν σκέφτονται και οι φίλοι σου που έγιναν "αφεντικά". Απλά αυτοί τις φοιτητριούλες τις έχουν για υπαλλήλους. Ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας.
Επειδή δεν μπορούν να γίνουν μάγκες με νόμιμα μέσα και με την αξία τους, "πηδάν" κάθε έννοια νομιμότητας μπας και πηδήξουν και κανένα γκομενάκι.
Απλά τα δικά τους γαμησιάτικα απαιτούν να τα πληρώσουν όλοι οι υπόλοιποι αφού αυτές τις παρανομίες, συν τις άλλες (ηχορύπανση κτλ) καλούνται να τις πληρώσουν και όλοι οι άλλοι...

Δημήτρης Μητσόπουλος είπε...

Έχω απαντήσει σε αυτά που σχολιάζεται, από θεωρίες είμαστε χορτασμένοι,
αν έχετε κάποια καλύτερη σκέψη, υλοποιήστε τη, και μόλις έχετε αποτελέσματα θετικά ελάτε να μας τα πείτε, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πω πως είχατε δίκιο.

Αυτό που ενοχλεί δεν είναι οι καρέκλες στα πεζοδρόμια.
Αυτό που ενοχλεί είναι η επιτυχία του άλλου, αυτό φέρνει το φθόνο. Δυστυχώς έτσι λειτουργεί η κοινωνία μας.
...να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα.

Ακόμα δεν έχουν ακουστεί πάρα πολλά για τη βόρειο παραλία αλλά με την κίνηση που παρουσιάζει θα βρεθούν "ευσυνείδητοι" πολίτες σύντομα.
Καλομελέτα και έρχεται, που λέει και ο λαός..

Ανώνυμος είπε...

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...
Όλο υπεκφεύγεις συνειδητά να απαντάς επι της ουσίας.
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, είσαι υπέρ των εμπόρων ναρκωτικών γιατί βγάζουν χρήματα, δίνουν "δουλειές" και είναι μάγκες.
Ο πλουτισμός με παράνομες πράξεις δηλαδή για σένα δεν λέει τίποτα ε ?
Πιπιλάς την καραμέλα του φθόνου και για την ταμπακιέρα μούγκα.
Το προηγούμενο παράδειγμα ήταν σαφές.
Μπορώ να γεμίσω την αυλή του σπιτιού μου γκαρσονιέρες ?
Το 99,99 του κόσμου λέει ΟΧΙ.
Το ίδιο και η πολεοδομία.
Για σένα και τους φίλους σου όμως, μάλλον, η απάντηση είναι ναι.
Γιατί το μόνο που σκέφτεστε είναι το κέρδος με κάθε μέσο. Άσχετα αν καταπατάτε τους νόμους και τα δικαιώματα των άλλων.
Γι αυτό φίλε μου δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ...

Ανώνυμος είπε...

''Δημήτρης Μητσόπουλος είπε...

Αυτό που ενοχλεί δεν είναι οι καρέκλες στα πεζοδρόμια.
Αυτό που ενοχλεί είναι η επιτυχία του άλλου, αυτό φέρνει το φθόνο. Δυστυχώς έτσι λειτουργεί η κοινωνία μας.
...να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα. ''

Η απάντηση μου περί μιζέριας καλύφθηκε καταπληκτικά με το παραπάνο σχόλιο .

Αν τα εν λόγω μαγαζιά βαρούσαν μύγες κύριοι ΚΑΝΕΝΑΣ σας δεν θα φώναζε κ ούτε θα έκλαιγε σαν 2ο Παιδί του Λαού ( aka Ξανθόπουλος ) για την κατάρα κ την αδικία που βασιλεύει !!!Ήμαρτον κ ξανά ΉΜΑΡΤΟΝ με την μιζέρια σας !

Ο κύριος Μητσόπουλος συνεργάζεται με το ''Α'' μαγαζί ; ; ; ;Λιθοβολισμό ρε στον φιάκα !!!!Πώς τόλμησε ο αχρείος να υπερασπιστεί τους καταστηματάρχες .

ΥΓ : καταφέρατε να με κάνετε είρωνα . Κ την ειρωνία την απεχθάνομαι, αλλά δεν παίρνω πίσω ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ! ! ! ΔΗΘΕΝ πιονιέροι κ δήθεν ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ( ταιριάζει γάντι στην περίπτωση σας ) καταπατητές της λαμογιάς κ της παρανομίας !

Ανώνυμος είπε...

εκτος απο την αισθητική πλευρά που πολεοδομικά ειναι αποδεδειγμένα άναρχη και βγαζει μάτι τι γίνεται με την ηχορύπανση? γιατι κωφεύουν οι δημοτικοί άρχοντες στις εκατοντάδες εκκλήσεις, καταγγελίες και μηνύσεις των πολιτών της νότιας παραλίας που εδω και χρόνια ιδίως τα καλοκαίρια δεν μπρορούν να ησυχάσουν?
Το δικαιωμα μας στην ησυχία, οικιακή γαλήνη, οικογενειακή ηρεμία προσβάλλεται ασύστολα καθημερινα...3 με 4 καταστηματάρχοντες δεν υπολογίζουν τους συμπολίτες τους, αγνοούν τις εκκλησεις μας για ησυχία, προσβάλουν ασύστολα και με απερίγραπτο θράσος την υγεία μας... γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια το περιβάλλον.. τους καδους για ανακυκλωση γυαλιων τους εχουν πετάξεισε σε αλάνες και ρίχνουν τα άδεια μπουκάλια στους κοινούς καδους, δεν εχουν καταλάβει μόνο το πεζοδρόμιο αλλά και τον δρόμο... τοποθετωντας τραπεζοκαθίσματα σε θεσεις παρκινγκ, σουρωμένοι ουρλιάζουν με τη μουσική στη διαπασων, κατουράνε όπου νομίζουν οτι δεν τους βλέπουν, τρεκλιζουν ως τις πρωινες ωρες αναμεσα απο τα διερχόμενα αυτοκίνητα... Ποιός θα σηκωσει την ευθυνη τυχόν ατυχήματος ? η αστυνομία, η εισαγγελία ή η δημοτική αρχή? η αστυνομία κάνει συνεχώς συστάσεις, μιλάει για εκατοντάδες μηνύσεις και καταγγελίες, τις οποιες τις εχει διαβιβάσει στην εισαγγελία και στόν Δήμο. Τα παράπονα σας στον Δήμαρχο παρακαλώ....
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε....έλεος...μέχρι που θα μας αναγκάσετε να προσφύγουμε? χάσαμε τον υπνο μας, χάνουμε και την υπομονή μας...θα εισακουστουμε επιτέλους?

Ανώνυμος είπε...

Για την ηχορύπανση κανένας;;;
Το ότι ο ήχος φτάνει στο νταηλάκι;;;;
Φτάνει με τις αηδίες περί φθόνου.
Όλοι οι κάτοικοι στην νότιο παραλία ενοχλούμαστε βασικά γιατί δεν μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ.
Ενοχλούμαστε γιατί δεν μπορούμε να παρκάρουμε γιατί τον δρόμο καταλαμβάνουν σκαμπό , βαρέλια, και άλλα αντικείμενα.
Ενοχλούμαστε γιατί εάν παρκάρουμε παράνομα τρώμε πρόστιμο, ενώ κάποιοι μπορούν να παρανομούν όσο θέλουν.
Ενοχλούμαστε γιατί εάν χρωστάμε φόρους μας κυνηγάνε ενώ κάποιους που χρωστάνε δημοτικούς φόρους όχι.
Ενοχλούμαστε γιατί εάν χρωστάμε λογαριασμούς στην ΔΕΥΑΚ μας κόβουν το νερό ενώ κάποιους άλλους όχι.
Γενικά μας ενοχλεί γιατί πληρώνουμε δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη για να υποβαθμίζεται καθημερινά η ποιότητα ζωής.
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και όλους τους καταστηματάρχες που έχουν κάνει κόλαση την ζωή μας.
Να γνωρίζετε όμως ότι όλα σε αυτήν την ζωή πληρώνονται.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω κάθε δημότης που θίγεται να καταγγείλει τον Δήμο στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Ορίστε ο σύνδεσμος http://www.gedd.gr/.
Επίσης για υγειονομικές παραβάσεις είναι νομίζω αρμόδια και η οικονομική αστυνομία. 11012
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1763&Itemid=378

Δημήτρης Μητσόπουλος είπε...

"Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, είσαι υπέρ των εμπόρων ναρκωτικών γιατί βγάζουν χρήματα, δίνουν "δουλειές" και είναι μάγκες."
Μόλις τώρα είπες πως να πουλάς ναρκωτικά είναι σα να καταπατάς πεζοδρόμιο.

"Μπορώ να γεμίσω την αυλή του σπιτιού μου γκαρσονιέρες ?
Το 99,99 του κόσμου λέει ΟΧΙ.
Το ίδιο και η πολεοδομία"
η ερώτηση που θες να απαντήσω ποια είναι;
1) αφού μπορούν αυτοί γιατί δεν μπορώ και γω;
2) αφού δε μπορώ εγώ γιατί να μπορούν αυτοί;
και στα δυο ερωτήματα το πρόβλημα σου είναι πως κάποιοι άλλοι κάνουν κάτι που δεν μπορείς εσύ. Είναι θετικό που το παραδέχεσαι.

"Για την ηχορύπανση κανένας;;;"
Είναι ένα σημείο που έχετε δίκιο.
Είναι ένα πρόβλημα που δε μπορεί να εξαλειφθεί, όπου και να πάνε αυτά τα μαγαζιά θα δημιουργούν πρόβλημα όσο νόμιμα και αν είναι. Σε όλη την Ελλάδα αυτό γίνεται.
Θα σας πω ένα παράδειγμα για πιο λόγο δεν αντιδρά κανένας πολίτης σε αυτό:
Όταν βρισκόταν η "πιάτσα" στη Μητροπόλεως πολλοί κάτοικοι χάσανε την ησυχία τους, φαντάζομαι πως τότε δεν αποτελούσε πρόβλημα για σας. Σίγουρα δε βγήκατε να τους συμπαρασταθήτε

Ανώνυμος είπε...

Μητσόπουλε, κούνα το κεφάλι σου μπας και το θέσεις σε λειτουργία. Συγνώμη δηλαδή αλλά με αυτά που γράφεις δεν μπορώ να σου πω προτείνω τίποτα άλλο.
Αυτό που γράφω παραπάνω είναι πως αυτό που για το 99,99 του κόσμου και των επίσημων αρχών της συντεταγμένης πολιτείας (βλ. πολεοδομία) είναι παράνομο και άρα κατακριτέο, για σένα και τους φίλους σου είναι θεμιτό.
Πόσο πιο απλά να στο εξηγήσω ?
Αν και πάλι δεν κατάλαβες να κάνω μια προσπάθεια την επόμενη φορά να στο ζωγραφίσω...
Αλλά ούτε και το νόημα με τον έμπορο ναρκωτικών κατάλαβες. Έδωσα την υπερβολή όχι για να συγκρίνω στην κλίμακα της κατακραυγής τις δύο ενέργειες αλλά για να καταδείξω σε κάποιους, που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, το λάθος του συλλογισμού "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Πόσο μάλλον όταν αυτά τα "μέσα" είναι και παράνομα...

Δημήτρης Μητσόπουλος είπε...

Πως να βγει άκρη αφού κάνεις ερωτήσεις μόνο για να εντυπωσιάσεις, τι να σου απαντήσω; δεν έχεις καταλάβει πως συμφωνώ πως υπάρχουν προνομίες;
Εξακολουθείς να προσπαθείς να με πείσεις.

Η άποψή σου είναι πως κακώς οι αρχές δείχνουν ανοχή σε αυτές τις παρανομίες, ενώ η δική είναι καλώς. Έχω εξηγήσει τους λόγους.
Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε.
Για να μπορέσεις να κάνεις μια συζήτηση είναι καλό να γνωρίζεις το θέμα.

Καταλαβαίνεις πως οι εξυπνάδες 12χρονου δεν αποτελούν σοβαρό επιχείρημα.
Να παρακολουθείς ΕΤ3, ο Bob Ross θα σε βοηθήσει σημαντικά αν θες να κάνεις καριέρα στη ζωγραφική.
Και να κόψεις τα ναρκωτικά, σε χαλάν ακόμα και όταν τα χρησιμοποιείς σαν παράδειγμα.

Δεν έπρεπε να το γυρίσεις σε προσωπικό επίπεδο, δεν είναι σωστό. Από την αρχή ασχολήθηκα μόνο με το θέμα και όχι με τους χαρακτηρισμούς και την ανωνυμία, προτιμώ να μιλάω με επιχειρήματα παρά με προσβολές.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ελπίζω να μη χρειαστεί να σχολιάσω ξανά.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Μητσόπουλος έγραφε παραπάνω:
"η ερώτηση που θες να απαντήσω ποια είναι;
1) αφού μπορούν αυτοί γιατί δεν μπορώ και γω;
2) αφού δε μπορώ εγώ γιατί να μπορούν αυτοί;"

Δεν είναι δικά μου λόγια.
Άρα το ποιος κατάλαβε και ποιος όχι είναι ηλίου φαεινότερο.

Λέει ο κ.Μητσόπουλος:
"Η άποψή σου είναι πως κακώς οι αρχές δείχνουν ανοχή σε αυτές τις παρανομίες, ενώ η δική είναι καλώς."

Μα αυτό δεν είπα και εγώ παραπάνω.
Ο κ.Μητσόπουλος είναι υπέρμαχος του ""ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Και ο σκοπός είναι το μεγάλο, ακούραστο, εύκολο και γρήγορο κέρδος με κάθε μέσο. Το αν αυτό το μέσο είναι παράνομο και εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας είναι μια μικρή λεπτομέρεια γι΄αυτόν και ουσιαστικά άνευ σημασίας.

Σας καταλάβαμε κ.Μητσόπουλε, και εσάς και αυτούς που εκπροσωπείτε με τις απόψεις σας.

Μόνο σημειώστε πως αυτό το σχόλιο με τα ναρκωτικά ήταν λιγάκι άκυρο.
Αλλά σας καταλαβαίνω εν μέρη γιατί οι χώροι στους οποίους συχνάζετε βρίθουν αυτών των ουσιών. Ίσως και για αυτό το θέμα να έχετε την άποψη πως καλώς η αστυνομία δεν επεμβαίνει...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε φίλε μου της τελευταίας δημοσίευσης : δεν ξέρω για τον κύριο Μητσόπουλο αλλά ΕΣΥ σίγουρα πρέπει να τα κόψεις .....τα ναρκωτικά γιατί σε χαλάνε παλικάρι μου!

Tα "μεγάλα" λόγια κ οι βαριές εκφράσεις που χρησιμοποιείς ( τον Μπαμπινιώτη τί τον έχεις αλήθεια ...) στο μόνο πράγμα που βοηθούν , είναι να μας κάνουν να αναρωτηθούμε πώς κατάφερε να χωρέσει τόση βλακεία σε ένα μυαλό μονάχα : το δικό σας αγαπητέ μου κύριε .

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.