Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ο Δήμος Καστοριάς την Ημέρα του Περιβάλλοντος

Με δράσεις για παιδιά και μεγάλους εορτάστηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου, από τον Δήμο Καστοριάς η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε...
καθαρισμός του άλσους της Παναγίας Φανερωμένης με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο, τους συνεργάτες του και πλήθος εθελοντών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καστοριάς, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησε την καλοκαιρινή του εορτή στο θέατρο της Ολυμπιακής Φλόγας με μουσική εκδήλωση, παιδική έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνίας, θεατρική παράσταση («Η πεταλουδίτσα και η βουλίτσα») το οποίο είχε θέμα το περιβάλλον και την προστασία των ζώων.

Στη συνέχεια στήθηκε ένα συμβολικό εργαστήριο για παιδιά στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, με τον τίτλο «Μακραπέδος: το τέρας της λίμνης». Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων συγκέντρωσαν στα σχολεία τους ανακυκλώσιμα υλικά από πλαστικό και αλουμίνιο τα οποία και χρησιμοποίησαν για να κατασκευάσουν το τέρας της λίμνης με την βοήθεια εθελοντών από την πόλη μας και τους εκπαιδευτικούς ενώ το συντονισμό της δράσης ανέλαβε η σκηνοθέτης-θεατρολόγος κα Τάνια Κίτσου.

Η ιστορία που πλαισίωσε το εργαστήριο αναφέρει ότι το τέρας της λίμνης υποτίθεται ότι γεννήθηκε στην λίμνη της Καστοριάς και τρεφόταν από τα σκουπίδια που πετούσαν μέσα οι άνθρωποι μέχρι που έγινε τεράστιο σαν δράκος. Στη συνέχεια με τη δική τους φαντασία οι μαθητές δημιούργησαν το δράκο τον οποίο τελικά και εξολόθρευσαν.

Το βράδυ διοργανώθηκε συναυλία για όλους τους Δημότες στο Θέατρο Ολυμπιακής Φλόγας με την αφιλοκερδή συμμετοχή της Blue Note Band.

Σε όλες τις δράσεις ήταν παρών ο Δήμαρχος Καστοριάς, κ. Εμμ. Χατζησυμεωνίδης, οι Αντιδήμαρχοι: Πολιτισμού, κα Ειρ. Γεωργοσοπούλου Μισκία, Καθαριότητας, κ. Π. Τόσκος, Ποιότητας Ζωής, κ. Χρ. Παρχαρίδης, Παιδείας- Αθλητισμού- Νέας Γενιάς κ. Π. Κενανίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Γ. Πετκανάς, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καστοριάς, κ. Κ. Καραταγλίδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λίμνης, κ. Δ. Τσομπάνος και Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Δελτίο τύπου







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.