Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Καθαριότητα αλλά και μικρές παραφωνίες στην πόλη της Καστοριάς μέσα από τα μάτια του Μπέτσκα

Λίγο καιρό πριν είχαν φτάσει στα αυτιά του Μπέτσκα, ορισμένες αναφορές για συσσώρευση σκουπιδιών σε περιοχές της πόλης της Καστοριάς, όπως το Τσαρδάκι (Προφήτης Ηλίας) και ο περιμετρικός δρόμος της λίμνης. Εκμεταλλευόμενος τον καλό καιρό που επικράτησε χθες, ο Μπέτσκας επισκέφτηκε τις δυο περιοχές για επιτόπια έρευνα. Αυτό που συνάντησε όμως ήταν ακριβώς το αντίθετο. Και στις δυο περιοχές η επέμβαση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου ήταν εμφανέστατη, όλοι η χώροι ήταν καθαροί και οι κάδοι απορριμμάτων είχαν καινούργιες σακούλες. Σαφώς και στα δυο σημεία φαίνονται και οι παρεμβάσεις του συλλόγου Φίλοι του Περιβάλλοντος, που συμβάλει και αυτός στο θέμα της καθαριότητας.
Η συμβολή του Αντιδημάρχου και της υπηρεσίας καθαριότητας στην βελτίωση της πόλης είναι φανερή και ο Μπέτσκας δίνει τα συγχαρητήρια του για την δουλεία που γίνεται από μέρους τους.
Βέβαια όλα στις πόλη δεν είναι ρόδινα. Συνεχίζοντας το προηγούμενο άρθρο με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα (http://mpetskas.blogspot.com/2011/02/blog-post_5500.html) ο Μπέτσκας παρουσιάζει τρεις νέες περιπτώσεις που βρίσκονται στην περιοχή της Δεξαμενής, έξω από την λέσχη αξιωματικών και το Βυζαντινό μουσείο. Να αναφέρουμε ότι δυο οχήματα που δείξαμε στο προηγούμενο άρθρο έχουν απομακρυνθεί, μάλλον από τους ιδιοκτήτες τους.










Εγκατάλειψη όμως δεν έχουμε μόνο στα αυτοκίνητα. Το τουριστικό καραβάκι του Δήμου Καστοριάς αφού αποτέλεσε την τέντα του από τα στοιχεία της φύσης, περιμένει ακόμα να βρεθεί πλήρωμα για να ξεκινήσει ξανά τα δρομολόγια του. Μήπως πρέπει να γίνει κάτι από τον Δήμο γιατί η άνοιξη μπήκε και το καλοκαίρι έρχεται, λέμε μήπως;




Τέλος ο Μπέτσκας παρουσιάζει όχι κάτι που είναι εγκαταλελειμμένο, αλλά κάτι που είναι παράνομο. Πρόκειται για την φωτεινή πινακίδα που βρίσκεται στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, απέναντι από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Είναι γνωστό ότι τέτοιες πινακίδες απαγορεύεται να βρίσκονται πλησίον οδικών αξόνων πόσο μάλλον δίπλα σε κεντρική διασταύρωση μιας πόλης. Για αυτό το λόγο φαίνεται εδώ και καιρό η πινακίδα έχει σταματήσει να εμφανίζει μηνύματα, αλλά ερωτηματικά γεννά γιατί η πινακίδα δεν έχει αποσυναρμολογηθεί και απομακρυνθεί από το σημείο μιας και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται εκεί.



















Ο Μπέτσκας
Το μαύρο πρόβατο της ενημέρωσης

1 σχόλια:

kastoriaMIA είπε...

(Άρθρο που είχε γραφτεί πριν μερικές εβδομάδες στο kastoriamia και το στέλνω για αναδημοσίευση σαν σχόλιο στο δικό σας άρθρο . Καλά τα λέτε)

Παράνομες διαφημιστικές πινακίδες .
Διάβασα ανακοίνωση του Δήμου Καστοριάς με την οποία προειδοποιούνται οι επιχειρηματίες που έχουν τοποθετήσει σε διάφορα σημεία της πόλης , διαφημιστικές πινακίδες για τις οποίες δεν έχει χορηγηθεί άδεια , να τις απομακρύνουν εντός διαστήματος είκοσι ημερών .
Η μεγαλύτερη όμως παράνομη τέως διαφημιστική πινακίδα (γιατί πλέον ως μη λειτουργούσα είναι απλά μια άχαρη μεταλλική κατασκευή - οθόνη που "χαλάει" το όλο περιβάλλον) , νομίζω ότι είναι ιδιοκτησίας του ίδιου του Δήμου Καστοριάς . Πρόκειται για την μεγάλη οθόνη που είχε στο παρελθόν τοποθετηθεί απέναντι από την Νομαρχία Καστοριάς χωρίς ποτέ να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις και άδειες .
Θα θυμόμαστε όλοι τις διαμαρτυρίες στα τότε δημοτικά συμβούλια και κατ΄ επέκταση και στις ραδιοφωνικές εκπομπές για την νομιμότητα της πιο πάνω πινακίδας . Πρωτοστατούσαν μάλιστα για την απομάκρυνσή της δημοτικοί σύμβουλοι που σήμερα κατέχουν πόστα αντιδημάρχου στον Δήμο Καστοριάς (και καλά έκαναν) .
Σήμερα λοιπόν με την ανακοίνωση του Δήμου για την απομάκρυνση των παράνομων πινακίδων (σωστή καθ΄ όλα) , δεν θα πρέπει να είναι ο Δήμος αυτός που ΠΡΩΤΟΣ απ΄ όλους θα δώσει το καλό παράδειγμα και θα απομακρύνει την παράνομη μεταλλική κατασκευή , που πλέον ούτε και την "οικονομική ωφέλεια" που διατείνονταν οι προηγούμενοι δεν προσφέρει , αλλά και μια κακογουστιά στην περιοχή αποτελεί ?

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.