Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Το δορυφορικό ρολόι στην Ομόνοια ξαναδείχνει την ώρα με ακρίβεια

Και όταν λέμε με ακρίβεια εννοούμε, εκατομμυριοστού του δευτερολέπτου (!!!).




Όσοι περνούσαν από την πλατεία Ομονοίας τις τελευταίες εβδομάδες σίγουρα θα πρόσεξαν το ρολόι που δεν ...έλεγε την ώρα.
Το πανάκριβο ρολόι που ήρθε από την Ιταλία και στήθηκε λίγο πριν το Πάσχα, σταμάτησε να δείχνει την ώρα στις νεροποντές τις μέρες του
Δεκαπενταύγουστου.
Και σίγουρα πολλοί ήταν αυτοί που αναρρωτήθηκαν: Γιατί δεν το φτιάχνουν ή τι κάνουν οι αρμόδιοι ή βάλτε μια καινούργια μπαταρία βρε παιδιά (!).
Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.
Η αλήθεια είναι ότι ο δραστήριος Σύλλογος της Ομόνοιας (που με δικά του χρήματα το έστησε) αμέσως ενδιαφέρθηκε. Όμως δεν πρόκειται για ένα απλό ρολόι. Είνα ένα υπερσύγχρονο το οποίο συνεχώς είναι σε επικοινωνμία με δορυφόρο και ελέγχει διαρκώς την ακριβή ώρα.
Η επισκευή απαιτούσε καινούργια κεραία. Μόλις κατέφθασε η κεραία και με τις συντονισμένες προσπάθειες των μελών του, τα πράγματα έγιναν απλά και νάτο πάλι να δείχνει τη σωστή ώρα.
Μπέτσκας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρολόϊ που να μετράει τις ώρες που απομένουν στους ξεφτίλες που μας κυβερνούν πότε θα βάλουμε?

paragontas είπε...

Καλά δεν ντρέπονται αυτοί εκεί στο σύλλογο Ομόνοια; ο κόσμος αντιμετωπίζει προβλήμα επιβίωσης και αυτοί ξοδεύουν κάποιες χιλιάδες ευρώ για να τοποθετήσουν απλά ένα ρολόι;
Διότι εάν όπως λένε το ρολόι είναι δορυφορικό επιτρέψτε μου να σας πω ότι μπορεί η αξία του να είναι αρκετή.
[Εάν μάθω μοντέλο και χώρα προέλευσης θα σας πω και τα χρήματα ακριβώς πόσο κόστισε]
Αντί αυτά τα χρήματα να τα δώσουν στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς [τους έχει παραχωρήση και δωρεάν τον χώρο όπου στεγάζουν τα γραφεία τους] για το συσσύτιο που κάθε μέρα ειναι και περισσότεροι άνθρωποι-συντοπίτες νας ή να βοηθήσουν κάποια φτωχή οικογένεια της μέρες που ζούμε, αυτοί ξοδεύουν τα χρήματα [λες και τα δουλέψανε] όπως τους αρέσει.
Ποιός ο ρόλος αυτού του συλλόγου;
Τι εκδηλώσεις [πέραν του να πουλάνε σουβλάκια τα ραγκουτσάρια και να κάνουν εκδήλωση του προφήτη Ηλία στην πλατεία της Ομονοίας φέρνοντας κετερινγκ και κάνοντας ζημιά στα 2 εστιατόρια της πλατείας] έχουνε κάνει στα 8-10 περίπου χρόνια της λειτουργίας του;

Ένας σύλλογος ο οποίος ενδιαφέρετε πραγματικά για το καλό της πόλης και την παράδοσή της είναι ο Αθανάσιος Χριστόπουλος ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.