Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Καστοριά: Εγκαταλελειμένα αυτοκίνητα παντού (Φωτορεπορτάζ του Μπέτσκα)

Ένα φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις στην πόλη της Καστοριάς είναι η εγκατάλειψη αυτοκινήτων σε όποιο σημείο θεωρεί ο ιδιοκτήτης του ότι τον βολεύει καλύτερα.... Θέσεις στάθμευσης, για τις οποίες οι υπόλοιποι Καστοριανοί πληρώνουν, καταλαμβάνονται μόνιμα, άδεια οικόπεδα και χώροι είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Όπως είναι γνωστό η εγκατάλειψη των αυτοκινήτων μπορεί να αποτελέσει εστία μόλυνσης λόγω της συσσώρευσης απορριμμάτων από την ακινησία και σημαντική πηγή δημιουργίας αποβλήτων με σοβαρές ρυπαντικές επιπτώσεις (σκουριές, λάδια, υγρά φρένων κ.λ.π. Επιπλέον αφαιρούν ζωτικό χώρο στάθμευσης και μετατρέπουν τους δρόμους σε «νεκροταφεία» αυτοκινήτων με αποτέλεσμα την άσχημη εικόνα της πόλης. Καλούμε τον Δήμο Καστοριάς να απομακρύνει άμεσα τα οχήματα για όλους τους παραπάνω λόγους. Κάνοντας, λοιπόν μια βόλτα σήμερα στους δρόμους της πόλης όριστε μερικά παραδείγματα που συναντήσαμε...


Στη Λεωφ. Νίκης, κοντά στο χώρο που σταθμεύει το καραβάκι


Στην οδό Παπάγου (κεντρική της Καλλιθέας)


Στην οδό Πατρ. Γρηγορίου Ε' στην Καλλιθέα (όπως ανεβαίνουμε για την Περιφερειακή οδό)


Στην Περιφερειακή οδό (λίγο πριν φτάσουμε στο γήπεδο Νταηλάκη)

Στο τέλος της οδού Μπουμπουλίνας στο Νταηλάκη

Το όχημα αυτό βρίσκεται σε οικόπεδο δίπλα στην οδό Σολωμού στο Νταηλάκη (πρόκειται για την μεγάλη κατηφόρα που καταλήγει πάνω από το νεκροταφείο)

Βρίσκεται στον δρόμο πίσω από το κτήριο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς (παλιά Νομαρχία / παράλληλος της Μεγ. Αλεξάνδρου)

Στο τέλος της οδού Παπαρέσκα (κάτω από την Μητρόπολη)

Στην οδό Αηδήτρας (στο σημείο που διασταυρώνεται με την οδό Μαυρουδή)

Στην αρχή του δρόμου που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία (οδός Αρ. Αγγελίδη)

Στην πλατεία Μεγ. Αλεξάνδρου (στο χώρο στάθμευσης δίπλα στο ΙΚΑ)

Στην οδό Αριστοτέλους στο Ντολτσό

Το όχημα βρίσκεται στον παραλίμνιο δρόμο της Χλόης (οδός Κωπηλατών) δίπλα στο 3ο Ενιαίο Λύκειο

Απέναντι από το όχημα της προηγούμενης φωτογραφίας τα δυο αυτά οχήματα (οδός Κωπηλατών δίπλα στο γήπεδο του τέννις δίπλα στη λίμνη). Αποτελεί ένα καλό παράδειγμα περιβαλλοντικής μόλυνσης μιας και όλα τα απόβλητα των αυτοκινήτων καταλήγουν στην λίμνη.








Σε κάθε φωτογραφία σημειώνουμε το ακριβές σημείο που βρίσκεται προς ενημέρωση και διευκόλυνση τον υπηρεσιών του Δήμου.
Mπέτσκας
Το μαύρο πρόβατο της ενημέρωσης

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι συμπολιτες μας δεν είχαν τα χρήματα για να πληρώσουν για τα τέλη, να τους τιμωρήσουμε λοιπόν γιατί είναι φτωχοί και να τους πάρουμε και τα αυτοκίνητα ;

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.