Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σκάνδαλο με κεραία κινητής επί της Γράμμου


Σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 7330/2011 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, το 8ο θέμα της συνεδρίασης της ερχόμενης Τρίτης 29 Μαρτίου 2011 και ώρα 7.00 μ.μ έχει τίτλο:
«Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Κατασκευή σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας με κωδ. Ονομασία θέσηKASTORIA STH 140 3822 της εταιρείας COSMOTE- ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. επί του κτιρίου, στη Γράμμου 234 Δημοτικής Κοινότητας Καστοριάς
,για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων από την Περιφέρεια Δ.Μακεδονίας (σχετ. εισήγηση Τ.Υ.).»
Επισυνάπτεται φωτογραφία της 24-3-2011, ενδεικτικής μέτρησης της πυκνότητας ισχύος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην περιοχή ακριβώς πίσω από την οικοδομή της Γράμμου 234.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις, για ακόμη μία φορά ένας ακόμη αναμένων γνωμοδότηση και αδειοδότηση εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία (!!!) και μάλιστα όπως αναφέρουν και οι περίοικοι για αρκετούς μήνες! Καμουφλαρισμένος κατά πως φαίνεται βέβαια σε καμινάδα κατά τη γνωστή πρακτική! Υπήρξε προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών από τους περίοικους αλλά αυτή δεν οδήγησε κάπου.
Οι πολίτες για ακόμη μία φορά, εντοπίζουν με δική τους πρωτοβουλία το παράδοξο και περιμένουν τις ενέργειες των αρμοδίων οργάνων και υπηρεσιών.Τις όποιες απαιτούμενες έρευνες και πιθανές καταγγελίες ας τις αναλάβουν επιτέλους οι καθ’ύλην αρμόδιοι για την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία της δημόσιας υγείας.
Μακάρι η καμινάδα να είναι όντως καμινάδα και ο σταθμός να μην υφίσταται. Μακάρι οι μετρήσεις να είναι λάθος. Δεν θα πρέπει όμως να διερευνηθεί αρμοδίως η λειτουργία της όποιας υφιστάμενης εγκατάστασης, πριν την όποια τεχνική εισήγηση και δημοτική γνωμοδότηση; Τι θα εισηγηθεί η Τεχνική Υπηρεσία άραγε; Αυτοψία στο χώρο έκανε πριν εισηγηθεί το οτιδήποτε;
Οι απαντήσεις την Τρίτη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Παράνομες Κεραίες
Πηγή:alphafm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.