Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς» θα υλοποιήσει εθελοντική πρωτοβουλία με τίτλο «Ψηφιακός αλφαβητισμός ενηλίκων +55 ετών». Στόχος της δράσης είναι να δώσει...
την δυνατότητα σε ενήλικες άνω των 55 ετών να εξοικειωθούν, με απλό και κατανοητό τρόπο, με βασικές αλλά και ιδιαίτερα χρήσιμες εφαρμογές του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και ειδικότερα με τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο (internet) στην καθημερινή τους ζωή.

Καινοτομία της δράσης αποτελεί το γεγονός ότι νέοι σε ηλικία εθελοντές, με τον δυναμισμό και ενθουσιασμό που τους διακρίνει αλλά και την εξοικείωση που έχουν με τις νέες τεχνολογίες, αναλαμβάνουν τον ρόλο του επιμορφωτή.

Έτσι με όχημα την εκπαίδευση, η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην διευκόλυνση της συνάντησης, της συνύπαρξης και αλληλοκατανόησης διαφορετικών γενεών, στην βελτίωση της ψηφιακής γνώσης ενηλίκων με σκοπό την προώθηση και την ικανοποίηση του ενεργού δικαιώματος τους γενικότερα στη δια βίου μάθηση αλλά και ειδικότερα στον ψηφιακό αλφαβητισμό τους και κατά συνέπεια στην διευκόλυνση της επικοινωνίας και ενημέρωσης τους ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και Αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Κ.Ε.Κ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς (Αγίας Βαρβάρας 13 δίπλα στο 3ο Γυμνάσιο Καστοριάς) καθημερινά από 8 το πρωί έως 4 το απόγευμα και στο τηλέφωνο 2467025388.

Η εθελοντική δράση «Ψηφιακός αλφαβητισμός ενηλίκων +55 ετών» χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.