Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Υποβολή παραίτησης Διευθυντή Παραρτήματος Καστοριάς Καθηγητή Πρόδρομου Γιαννά

Μεγάλη έκπληξη και λύπη μου δημιούργησε η από 2/4/2013 επιστολή μελών ΕΠ του Παραρτήματος Καστοριάς με τίτλο «Ψήφισμα μελών Επιστημονικού Προσωπικού Παραρτήματος Καστοριάς ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας». Στην επιστολή που συνυπογράφουν μέλη ΕΠ του Παραρτήματος Καστοριάς καταλογίζουν...
στο πρόσωπο μου, ως Διευθυντή Παραρτήματος, ευθύνες για την εκπροσώπηση και τοποθέτηση του Παραρτήματος καθ’ όλο το διάστημα της ανοιχτής διαβούλευσης για το σχέδιο Αθηνά.

Θεωρώ ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ποιο συγκεκριμένα η απάντηση μου στα σημεία της επιστολής – ψηφίσματος συνοψίζονται ως ακολούθως :


1. α. Από την πρώτη συνάντηση που έγινε στο Παράρτημα Καστοριάς με την βουλευτή κα. Αντωνίου, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σαββόπουλο και τους τρείς Δημάρχους του νομού Καστοριάς, η οποία έγινε το Σάββατο στις 3 Φεβρουαρίου 2013 μέχρι και σήμερα υπερασπίστηκα στις δημόσιες τοποθετήσεις μου τις θέσεις που συμφωνήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους στην συνάντηση της 3ης Φεβρουαρίου 2013.
β. Η συνάντηση μου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έγινε κατόπιν πρόσκλησης των εκπροσώπων των φοιτητών του Παραρτήματος Καστοριάς, για να τους συνοδεύσω στο ραντεβού που είχαν κανονίσει οι ίδιοι με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Στην συνάντηση αυτή ο ρόλος και ο λόγος μου ήταν μόνο υποστηρικτικός των αιτημάτων των φοιτητών και των τριών τμημάτων.

2. Συμβούλιο Παραρτήματος δεν μπορούσε τυπικά να συγκληθεί γιατί το Παράρτημα Καστοριάς τελούσε υπό κατάληψη από 6 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου 2013.Στο διάστημα αυτό με πρωτοβουλία του Διευθυντή κλήθηκαν τα μέλη ΕΠ του Παραρτήματος να παραβρεθούν σε συναντήσεις με πρώην βουλευτές και πολιτευτές του νομού. Επίσης στο διάστημα κατά το οποίο το ίδρυμα τελούσε υπό αναστολή – κατάληψη, δηλαδή από 18 έως 22 Μαρτίου 2013 ο Διευθυντής επεδίωξε να συγκαλέσει άτυπα Συμβούλιο Παραρτήματος με θέμα την εύρυθμη λειτουργία του Παραρτήματος και την διεξαγωγή των εξετάσεων με την επαναλειτουργία του Ιδρύματος. Στην πρωτοβουλία αυτή αντέδρασε έντονα μέλος του Συμβουλίου Παραρτήματος που συνυπογράφει και το εν λόγω ψήφισμα.

3. Ο Διευθυντής ήταν και είναι ανοιχτός σε όλες τις απόψεις της ακαδημαϊκής κοινότητας του Παραρτήματος. Δεν μπορεί να συγκληθεί Γενική Συνέλευση Παραρτήματος καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει στο Παράρτημα τέτοιο όργανο, δηλαδή Συνέλευση Παραρτήματος.

4. Ο Διευθυντής υπερασπίστηκε σταθερά καθ’ όλη την διάρκεια της ανοιχτής διαβούλευσης τις θέσεις των τριών τμημάτων και ουδεμία παρέκκλιση υπήρξε από μέρος του Διευθυντή στις θέσεις των τμημάτων όπως αυτές διατυπώθηκαν γραπτώς από τα Τμήματα προς το Συμβούλιο Διοίκησης στις 6 και 22 Φεβρουαρίου 2013.

5. Καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων οι βασικές λειτουργίες του Παραρτήματος Καστοριάς ικανοποιήθηκαν στοιχειωδώς και δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Παραρτήματος Καστοριάς κανονικά γιατί το Παράρτημα τελούσε υπό κατάληψη.
Για λόγους ευθιξίας και επειδή εγώ πάντα υπηρετούσα τους θεσμούς, και έχω αναλάβει και υπηρετήσει με σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, και μεγάλο αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντα μου, παραιτούμαι από τη θέση του Διευθυντή Παραρτήματος Καστοριάς.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες

Με εκτίμηση

Δρ. Πρόδρομος Γιαννάς
Καθηγητής


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.