Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τέλος στο πρόβλημα της λειψυδρίας στο Νεστόριο

Στην τελευταία φάση πριν την ολοκλήρωση του βρίσκεται η δημιουργία ενός καινούριου πηγαδιού που κατασκευάζεται στις όχθες του Αλιάκμονα και το οποίο θα υδροδοτήσει όλο το Νεστόριο...
Το συγκεκριμένο έργο με προϋπολογισμό που ανέρχεται στις 651.000 € και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, έρχεται μετά από μια τιτάνια προσπάθεια του δήμου, να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής ειδικά το καλοκαίρι, ενώ τέλη Απριλίου θα δοθεί και προς χρήση στους δημότες του ακριτικού αυτού δήμου.

Έγιναν αγώνες ώστε να μπορέσουμε να υδροδοτήσουμε το Νεστόριο

Όπως ενημέρωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο δήμαρχος Νεστορίου κ Χρήστος Γκοσλιόπουλος, το Νεστόριο, εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει το πρόβλημα λειψυδρίας γιατί οι πηγές που έχει δεν επαρκούν τους καλοκαιρινούς μήνες. « Όταν υπάρχει ξηρασία και σε περιόδους που υπάρχουν πάρα πολλοί επισκέπτες ή όταν λειτουργεί το river party, που έχουμε χιλιάδες κόσμο, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα..Μάλιστα, έγιναν αγώνες ώστε να μπορέσουμε να υδροδοτήσουμε το Νεστόριο», εξήγησε ο δήμαρχος της περιοχής. «Για να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα» υποστήριξε, «είχαμε υποβάλλει εδώ και αρκετά χρόνια μία πρόταση στο ΕΣΠΑ ύψους 651.000 ευρώ για να κατασκευάσουμε ένα καινούριο πηγάδι στον Αλιάκμονα κοντά στη γέφυρα που πηγαίνει προς την Κοτύλη και νέο εξωτερικό αγωγό για να οδηγήσουμε το νερό στις υφιστάμενες πηγές. Ευτυχώς αυτό το πρόγραμμα εγκρίθηκε εδώ και 2 χρόνια, περίπου, έγινε η δημοπρασία, το ανέλαβε ο εργολάβος και τώρα βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Με αυτό τον τρόπο θα φέρουμε από το νέο πηγάδι, μεγάλες ποσότητες νερού, πάνω από 50 κυβικά την ώρα και έτσι θα αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης του Νεστορίου. Θα σταματήσει πλέον να ταλαιπωρεί τους κατοίκους για τη διαβίωση τους αλλά και τις άλλες περιοχές», πρόσθεσε.

Το νέο πηγάδι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης του Νεστορίου

Το Νεστόριο αυτή τη στιγμή υδροδοτείται από την περιοχή Κολοκύθα της Κοτύλης και το νερό, σύμφωνα με τον κ. Γκοσλιόπουλο, δεν επαρκεί και μάλιστα έχει πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε άργιλο, με αποτέλεσμα από τη χρήση αυτού του νερού να βουλώνουν τα εσωτερικά δίκτυα και να υφίστανται συνεχή προβλήματα. Πέρα όμως από την παραπάνω πηγή, το Νεστόριο για την υδροδότηση του έπαιρνε επιπλέον νερό και από ένα πηγάδι στη θέση Παράδεισος αλλά και πάλι οι ποσότητες δεν επαρκούσαν.
«Δεν είχαμε άλλες επιλογές και για να πάρουμε νερό, υλοποιήσαμε ένα επιφανειακό πηγάδι, το οποίο είναι μεγαλύτερο, έχει καλύτερη απόδοση και θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης του Νεστορίου», κατέληξε ο δήμαρχος της περιοχής.

Θεοδώρα Ζήση Κωτσοπούλου
ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.