Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ημερίδα με θέμα «Διαβούλευση επί του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας»

Η Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα «Διαβούλευση επί του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας» θα πραγματοποιηθεί...
την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013, στις 9.00 π.μ., στο… Αμφιθέατρο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ΖΕΠ Κοζάνης. Η Ημερίδα πραγματοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Αναρτήθηκε και θα τελεί υπό διαβούλευση για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2013, το Σχέδιο Διαχείρισης του Υδατικού Διαμερίσματος της Δυτικής Μακεδονίας (09).

Το παρόν σχέδιο περιλαμβάνει τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία και τη διαχείριση των υδάτων, τη βελτίωση της ποιότητας του υδάτινου περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της ρύπανσης των υδατικών οικοσυστημάτων και τη διασφάλιση της αειφόρου χρήσης των υδάτων, καθώς και τα ειδικότερα μέτρα που εξασφαλίζουν τη διαρκή παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων και της ποσοτικής κατάστασης των υδάτων και της οικολογικής κατάστασης των επιφανειακών υδάτων.

Ως εκ τούτου η μέγιστη δυνατή συμμετοχή του κοινού, στην παρούσα φάση της διαβούλευσης επί του Σχεδίου Διαχείρισης, αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για τη διασφάλιση της απαιτούμενης εκείνης πληροφορίας, πέρα από την αυστηρά επιστημονική που θα οδηγήσει στο βέλτιστο συγκερασμό των ανταγωνιστικών χρήσεων του νερού στην ολότητα τους συνεκτιμώντας το περιβαλλοντικό τους κόστος για την επίτευξη του στόχου της προσαρμόσιμης ανάπτυξης.
Εν κατακλείδι κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε ότι με βάση τα οριζόμενα από την Οδηγία Πλαίσιο για τα Νερά, όλα τα κράτη μέλη υποχρεούνται να διασφαλίσουν ότι η κατάλληλη πολιτική τιμολόγησης του νερού θα παρέχει επαρκή κίνητρα στους χρήστες ώστε να χρησιμοποιούν τους υδάτινους πόρους αποτελεσματικά, και ότι οι επιμέρους κλάδοι της οικονομίας θα συμβάλλουν στην ανάκτηση του κόστους των υπηρεσιών που συνδέονται με τη χρήση των υδάτων συμπεριλαμβανομένων του κόστους για το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.
Πληροφορίες και στοιχεία μπορείτε να αναζητήσετε στο http://wfd.ypeka.gr

Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας, 1ος όροφος, κα Μαρία Μουτζίκη, τηλ. 2467350380 και κα Αλεξία Κοσμίδου, τηλ. 2467350239


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.