Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Το Facebook διώχνει τα παιδιά του


Γύρω στους 20.000 ανήλικους χρήστες την ημέρα σβήνει το facebook από τις σελίδες του κάθε μέρα!

Οι όροι χρήσης της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης το λένε καθαρά:
ο χρήστης πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών για να δημιουργήσει λογαριασμό στο Facebook. Αλλά, όπως όλοι ξέρουμε, η ανωνυμία του internet κάνει την παρανομία να ευδοκιμεί και το ίδιο συμβαίνει και στις σελίδες του πολυπληθούς social media στο οποίο πολλοί ανήλικοι στήνουν τη σελίδα τους.

Από την Αυστραλία ξεκίνησε η εκστρατεία για να σβηστούν οι λογαριασμοί των ανηλίκων από τις σελίδες του Facebook και από την ώρα που ξεκίνησε η εταιρεία να τους διώχνει μετρά περί τις 20.000 αποχωρήσεις ημερησίως, λόγω ακατάλληλης ηλικίας. Και αυτά τα 20.000 προφίλ που σβήνονται κάθε μέρα δεν είναι παρά η κορυφή του πελώριου παγόβουνου. Στην Αμερική μόνο οι ανήλικοι χρήστες που ανοίγουν προφίλ στο Facebook υπολογίζονται στους 3,6 εκατομμύρια το μήνα, σύμφωνα με τους New York Times.

Πέρα από την προσπάθεια που καταβάλουν οι υπεύθυνοι του Facebook για να αποτρέψουν τη χρήση του από παιδιά, επισημαίνουν επίσης πως υπάρχουν κανόνες και κανονισμοί που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στο διαδίκτυο, όπως ο περιορισμός του γυμνού για παράδειγμα.

ΠΗΓΗ: queen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.