Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Σοκ για τα ισόβια!


Σοκ έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο η ισόβια καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου. Η ΝΔ χθες ανακοίνωσε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με...
το γραφείο Τύπου του κόμματος «η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της σέβονται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Και είναι αυτονόητο, ότι μετά την σημερινή καταδίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου, αναστέλλεται σύμφωνα με το καταστατικό και κατά πάγια τακτική, η κομματική του ιδιότητα μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής απόφασης».

Παράλληλα, τονίζει ότι «υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον Σύριζα. Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;»

Απαντώντας μάλιστα σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου αναφέρει ότι «είναι εξοργιστικό και προκλητικό να προσάπτει σήμερα μομφές ο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο». Άλλωστε, προσθέτει «μήπως πριν από ενάμιση χρόνο, είχαν σχηματίσει γνώμη περί της ενοχής ή όχι, οι ίδιοι οι Δικαστές που αποφάνθηκαν σήμερα; Ή μήπως γνώριζε από τότε, μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, την σημερινή απόφαση; Μακάρι, τον ίδιο σεβασμό που δείχνει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στη Δικαιοσύνη να μάθει να δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του».

Νωρίτερα η Κουμουνδούρου είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ στην οποία ο πρόεδρος της ΝΔ τον χαρακτήριζε «έντιμο άνθρωπο που έχει προσφέρει στην πόλη». Η ΝΔ απαντώντας είπ[ε πως ο Β. Παπαγεωργόπουλος δεν ήταν υποψήφιος για την δημαρχία της πόλης επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα «γαλάζιοι» βουλευτές σημείωναν και την συνάντηση που είχε γίνει πριν από τις περιφερειακές εκλογές μεταξύ των δύο αντρών και από την οποία ο τότε δήμαρχος έφυγε δυσαρεστημένος καθώς ο Πρόεδρος του κόμματος του είχε ανακοινώσει πως δεν θα πάρει το χρίσμα.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας που περιόδευε στην Θεσσαλονίκη είπε για το θέμα: «Δεν ξέρω αν αυτά τα καταπληκτικά πράγματα που έκανε μεταξύ άλλων ήταν ότι με το προσωνύμιο «φτερωτός γιατρός», έβαλε φτερά στο δημόσιο χρήμα της πόλης».

Ελένη Παπαγεωργοπούλου: Σε κελί με άλλους 9 o Βασίλης

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η Ελένη Παπαγεωργοπούλου, σύζυγος του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης. «Είναι η πρώτη φορά που χωρίζουμε ύστερα από 40 χρόνια» είπε εμφανώς ταραγμένη η κυρία Παπαγεωργοπούλου που περιέγραψε ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα βρίσκεται στο κελί των φυλακών Διαβατών μαζί με άλλους 9 έγκλειστους και ότι οι πρώτες κουβέντες που του είπε είναι να προσέχει τον εαυτό του.


«Τον κοροϊδεύανε, γιατί ήταν ατσαλάκωτος και προσπάθησαν να τον τσαλακώσουν. Δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει και πολύ. Δεν είπαμε και πολλά πράγματα. Μιλούσαμε με τα μάτια μας. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο. Όλα τα έκανε αυτός ο καταχραστής. Ούτε στα πιο φρικτά μας όνειρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα πήγαινε στη φυλακή. Δεν ξέρω πως αποφασίζουν. Κανείς δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Σαξώνη. Εκτός από τον Μπουτάρη, που είπε στο δικαστήριο ότι η διοίκηση του Παπαγεωργόπουλου ήταν μια συμμορία» σχολίασε.

Η κυρία Παπαγεωργοπούλου χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την κατάθεση του Γιάννη Μπουτάρη στο Δικαστήριο, ενώ ερωτηθείσα ποιους εννοούσε ο σύζυγός της στο τέλος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας λέγοντας «κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» είπε: «Εννοούσε την πολιτική αγωγή και τη διοίκηση Μπουτάρη».

Τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε μιλώντας αργότερα στον Σκάι και για την έρευνα που εντόπισε 1 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της:

«Η έρευνα που βρήκε 1 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του συζύγου μου ήταν κατάπτυστη, εγώ ως οδοντίατρος θα έκανα καλύτερη. Απολύτως νόμιμα ήταν τα χρήματα. Στα 12 χρόνια δημαρχίας του δηλώσαμε 2.14 εκατ. ευρώ επίσημα» υποστήριξε.

«Δεν συμμετείχε καθόλου σε όσα γίνονταν, ούτε υπέγραφε ποτέ τίποτε. Από πού να το φανταστεί (..) ο σύζυγός μου είναι διαμάντι, ο τιμιότερος άνθρωπος. Έπεσε θύμα. Έκλεβε χαμηλόβαθμος υπάλληλος, ο άντρας μου δεν ήξερε τίποτα» υποστήριξε η Ελένη Παπαγεωργοπούλου και έκανε λόγο για άδικη απόφαση του δικαστηρίου. Τόνισε ακόμη ότι τα χαρτιά δεν έφταναν στο δήμαρχο, ο οποίος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι υπήρχε κύκλωμα που υπεξαιρούσε χρήματα από τα ταμεία του δήμου».

Οταν ρωτήθηκε για παλαιότερες δηλώσεις του τότε ταμία του Δήμου Παν. Σαξώνη ότι ο ίδιος έδινε χρήματα στον γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια και αυτός με τα σειρά του τα έδινε στον τότε δήμαρχο, η Ελένη Παπαγεωργοπούλου απάντησε: «Ο Σαξώνης μπορεί να λέει ο,τι θέλει. Δεν έχει φέρει ούτε έναν μάρτυρα.

Γιάννης Μπουτάρης: «Θα διεκδικήσουμε πίσω τα χρήματα»

«Είναι πλέον δική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σχολιάζοντας την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Η ποινή είναι αυστηρή, δεν υπάρχει αμφιβολία», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Εμείς σαν δήμος πρέπει να αναζητήσουμε τα λεφτά, δεν έχουμε εκδικητική διάθεση εναντίον των κατηγορουμένων. Μια τέτοια ποινή είναι ένα μήνυμα για την τοπική αυτοδιοίκηση για να προσέχουν πως διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα». Διαβάστε περισσότερα στο seleo.gr

protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.