Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Κλειστή η Εγνατία Οδός, λόγω πλημμύρας από Κοζάνη έως Καλαμιά

Κλειστή παραμένει, από νωρίς το πρωί, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα, η Εγνατία Οδός, από την Κοζάνη έως την Καλαμιά, με κατεύθυνση προς...
τα Ιωάννινα. Η κυκλοφορία των οχημάτων σε αυτό το σημείο διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους, ενώ στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, λίγο μετά τις 9 το πρωί έκλεισε στο σημείο αυτό και το ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Θεσσαλονίκη.

Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας άφησε πίσω της σοβαρά προβλήματα.Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν από χθες το βράδυ και συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα. Η δυνατή νεροποντή συνδυάστηκε - κατά τόπους - με ανέμους, βροντές και χαλαζόπτωση.

Δεκάδες σπίτια και τεράστιες αγροτικές εκτάσεις πλημμύρισαν στους νομούς της Ημαθίας και της Πέλλας και δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμμάρους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ επενέβη σε αρκετές περιπτώσεις για να απεγκλωβίσει ηλικιωμένους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους αλλά και οδηγούς από τα οχήματά τους.

Περίπου 180 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων καταγράφηκαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και περισσότερες από δέκα στη Βέροια. Ακόμη, 70 κλήσεις για αντλήσεις πλημμυρισμένων σπιτιών δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή των Γιαννιτσών και άλλες 20 στην Αριδαία Πέλλας.

Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το ύψος της βροχής έφτασε ακόμη και τα 50 εκατοστά, ενώ στην Αριδαία, όπου το νερό ανήλθε στους 20 πόντους, πλημμύρισε το Δημαρχείο Αλμωπίας. Από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και διακοπές ηλεκτροδότησης.

Εξάλλου, δυνατή βροχόπτωση έπληξε την Κοζάνη και την Καστοριά, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε αυτές τις περιοχές σε δέκα περιπτώσεις για άντληση νερών από σπίτια.

Στο μεταξύ, συνεργεία του ΕΛΓΑ θα ξεκινήσουν τις επόμενες ώρες τους ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν σημειωθεί ζημιές σε καλλιέργειες στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας. Αρκετοί αγρότες από τις δύο περιοχές επικοινωνούν από το πρωί με τους αρμόδιους προκειμένου να δηλώσουν καταστροφές.

ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.