Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Την Πέμπτη 28.02.2013 στο blue note

Την Πέμπτη 28.02.2013 και ώρα 21:00 η Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς θα προβάλει την ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη “Συνοικία το όνειρο”, 1961, 95’, με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Αλίκη Γεωργούλη, Μάνο Κατράκη, Αλέκα Παΐζη, Αθανασία Μουστάκα, Σαπφώ Νοταρά. Μια φτωχογειτονιά της Αθήνας, ο Ασύρματος είναι...
το κέντρο του κόσμου για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεφύγουν απ’τη φτώχεια και την ανέχεια. Ανάμεσά τους ο Ρίκος, πρώην κατάδικος, νυν μικροκομπιναδόρος, αλλά με καλή καρδιά. Η αγαπημένη του Στεφανία, που φλερτάρει με πλούσιους και με την ιδέα να ξεφύγει μια και καλή από τη φτωχογειτονιά. Ο ασκητικός «Νεκροθάφτης», που σέρνεται ενώ προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον εφιαλτικό, όπου ακούς μωρά να κλαίνε και επιθετικές γυναίκες να φωνάζουν. Μια τουαλέτα και ένα τηλέφωνο υπάρχουν για ολόκληρη την περιοχή. Νερό, στου διαόλου τη μάνα... Ο ιταλικός νεορεαλισμός του Ντε Σίκα και του Ροσελίνι ενσωματωμένος στην ελληνική πραγματικότητα της αυγής της δεκαετίας του ΄60.


Είσοδος 3 €. Προαιρετικά: μπύρα βαρέλι (μικρή) 2 €, ποτήρι κρασί 3 €, ποτό (απλό) 5 €, ποτό (special) 7 €

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.