Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σε στάση αναμονής οι αγρότες - Όλο και περισσότερα τρακτέρ στο δρόμο

Παραταγμένα βρίσκονται τα τρακτέρ στην παλιά Εθνική οδό, η οποία έχει κλείσει από την Αστυνομία προκειμένου να εμποδίσει τους αγρότες να περάσουν στη...
νέα Εθνική οδό.

Στη Φθιώτιδα, τα μπλόκα των αγροτών μετακινήθηκαν, από το Λιανοκλάδι όπου βρίσκονταν, στον χώρο της έκθεσης της Λαμίας χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Μικρότερος αριθμός τρακτέρ παραμένει και σε άλλες περιοχής της Φθιώτιδας, όπως στην Ανθήλη και την Αμφίκλεια.

Στη Δράμα μπλόκα υπάρχουν σε τρία σημεία: το πρώτο στη Μαυρολεύκη με περίπου 100 τρακτέρ, το δεύτερο στον δρόμο που ενώνει την Καβάλα με τη Δράμα στο ύψος Σκαρί με 60 τρακτέρ και το τρίτο στη διασταύρωση Οχυρού με 50 αγροτικά αυτοκίνητα.

Άλλα 150 τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στη Χρυσούπολη Καβάλας και περίπου 100 στην Αλεξανδρούπολη.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες στη Ζίτσα των Ιωαννίνων και την Αιτωλοακαρνανία ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους, ενώ στις Σέρρες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις πιθανώς για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Το παζλ των αγροτικών κινητοποιήσεων, πρόκειται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη μετά την ενιαία συνέλευση των Σερραίων αγροτών που θα λάβει χώρα σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών. Οι Σερραίοι αγρότες έχουν στόχο να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να τις θέσουν σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη χώρα.

Την ώρα που όλο και περισσότερα τρακτέρ βγαίνουν στο δρόμο, αγρότες - μέλη της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος ολοκλήρωσαν τον κύκλο των επαφών τους με τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόκειται να συνεδριάσουν για την αποτίμηση των επαφών τους.

Την ίδια ώρα, το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας θα επισκεφθεί στις 12:00 την Τετάρτη η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος επρόκειτο, κατά την επιστροφή τους από την Αθήνα, να σταματήσουν στο μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία για να συζητήσουν με τον Θεσσαλό αγροτοσυνδικαλιστή και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα, προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους.

Στο μεταξύ, στον κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία καταφθάνουν καθημερινά τρακτέρ από όλη την περιοχή. Οι Θεσσαλοί αγρότες υπολογίζουν ότι θα ξεπεράσουν τα 900 τρακτέρ.


protothmena


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.