Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δυτική Μακεδονία: Έκδοση αποδείξεων και ποινές

Σε ισχύ βρίσκεται η αγορανομική διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο, εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο. Μάλιστα οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες...
να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα που θα αναγράφει ότι ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει, αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκατάλογους καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

Από την πλευρά του ο εμπορικός κόσμος της Δυτικής Μακεδονίας θεωρεί ότι πρόκειται απλά για ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο που δεν θα αποδώσει. Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες.

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.