Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Οι Αγρι-άνθρωποι, πολίτες του μέλλοντος», το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Αρκτούρου»

Ο "Αρκτούρος" καλεί τους μαθητές να γίνουν ..."Αγρι-άνθρωποι" αποκτώντας γνώση και ευαισθησία για το περιβάλλον και την άγρια ζωή μέσα από ένα...
παιχνίδι ερωτήσεων

Να γίνουν ..."Αγρι-άνθρωποι" αναθεωρώντας τη σχέση τους με τη ζωή και τη φύση και να κερδίσουν γνώση και ευαισθησία για το περιβάλλον και την άγρια ζωή στην Ελλάδα καλεί τους μαθητές ο "Αρκτούρος" που σχεδίασε ένα ξεχωριστό παιχνίδι ερωτήσεων γι' αυτό τον σκοπό.

Το πρόγραμμα "Οι Αγρι-άνθρωποι, Πολίτες του μέλλοντος" σχεδιάστηκε από την παιδαγωγική ομάδα του "Αρκτούρου" με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και την αειφορική διαχείρισή τους. Απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού (Ε, Στ') και του Γυμνασίου, έχει τη μορφή διαδραστικής παρουσίασης και στη σχολική τάξη υλοποιείται ως τηλεπαιχνίδι.

Τα παιδιά παίζουν με ερωτήσεις- μεταξύ άλλων -οικολογίας, γεωγραφίας, πολιτισμού που είναι κατανεμημένες σε κάθε διοικητική περιφέρεια παρακολουθώντας, παράλληλα, εικαστικά βίντεο που οπτικοποιούν με πρωτότυπο τρόπο τις πληροφορίες που τούς παρέχονται.

Οι "Αγρι- άνθρωποι" του "Αρκτούρου" δεν είναι ο βίαιος, απολίτιστος άνθρωπος, αλλά άνθρωποι που, όπως και στο αρχαίο παρελθόν (άνθρωποι του αγρού), αγαπούν και σέβονται τη φύση είτε ζουν κοντά σε αυτήν (ύπαιθρος) είτε μακριά της (πόλη).

Εκπαιδευτικοί και μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρωτότυπο αυτό τηλεπαιχνίδι μπορούν να επικοινωνούν με τον "Αρκτούρο".


protothema


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.