Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η επίσκεψη του Τέρενς Κουϊκ στην Καστοριά.

Επίσκεψη στην Καστοριά πραγματοποίησαν την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.Τέρενς Κουϊκ, μαζί με την βουλευτή Κοζάνης των ΑΝ.ΕΛ. κα Ραχήλ Μακρή...
Συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη του κινήματος, επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Δ.Σαββόπουλο, στο γραφείο του οποίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη με εκπροσώπους σημαντικών επαγγελματικών φορέων της Καστοριάς, καθώς και με την τοπική Κίνηση Πολιτών.

Συζητήθηκαν εκτενώς τοπικά θέματα που αφορούν σημαντικά έργα υποδομών του νομού, θέματα του αγροτικό κλάδου, τα προβλήματα και οι ελπιδοφόρες προοπτικές του εξαγωγικού κλάδου της γουνοποιίας, το σοβαρό πρόβλημα θέρμανσης των σχολείων αλλά και η εξασφάλιση της παρουσίας του ΤΕΙ στο νομό μας.

Επίσης συζητήθηκαν οι ευκαιρίες περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του νομού.

Στους δύο βουλευτές τέθηκε επίσης το επίκαιρο θέμα της εξασφάλισης της στρατιωτικής παρουσίας στην ακριτική και ιστορικά πολύπαθη περιοχή μας, με την ανάγκη διασφάλισης της λειτουργίας του 585 Κέντρου Εκπαίδευσης και της 15ης Ταξιαρχίας, καθώς η παρουσία τους στην περιοχή μας, εξασφαλίζει –πέραν του αισθήματος Εθνικής ασφάλειας των κατοίκων- αλλά και την παράπλευρη αντιμετώπιση πολυποίκιλων τοπικών προβλημάτων όπως η λαθρομετανάστευση, η λαθροϋλοτομία και το λαθρεμπόριο, η αντιμετώπιση καταστροφών και πυρκαγιών, η γενικότερη πολύτιμη προσφορά του στρατού στην ακριτική περιοχή μας, που μαζί με την σημαντική οικονομική παράμετρο, καθιστά την συνέχιση της παρουσίας του ως θέμα ζωτικής σημασίας για το νομό μας.

Εκτενώς συζητήθηκε στην σύσκεψη το τεράστιο πρόβλημα του κόστους θέρμανσης που προέκυψε από την παράλογη και απάνθρωπη επιλογή της κυβέρνησης για ραγδαία αύξηση της φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης, κάτι που αποτελεί την χαριστική βολή στα- σκληρά δοκιμαζόμενα από την οικονομική κρίση- νοικοκυριά, επιχειρήσεις, σχολεία και υπηρεσίες της περιοχής μας όπως άλλωστε κι ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας, ενώ από την άλλη δεν εξασφαλίζει απολύτως καμία αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους, το αντίθετο μάλιστα.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.Τέρενς Κουϊκ και η βουλευτής Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση των ιδίων και του προέδρου του κινήματος κου Καμμένου προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της ακριτικής περιοχής μας, όπως επίσης δήλωσαν την προθυμία και ετοιμότητά τους να προωθήσουν τα τοπικά προβλήματα που έθεσαν οι φορείς, σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο με σκοπό την εξεύρεση και προώθηση της καλύτερης επίλυσής τους.

Ο κ.Κουϊκ, στις επαφές του με τα τοπικά στελέχη του κινήματος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καστοριά, επισήμανε την ανάγκη αγωνιστικής εθνικής επαγρύπνησης όλων των Ελλήνων, ώστε τα τοκογλυφικά σχέδια υποδούλωσης, εξαθλίωσης και πλιατσικολόγησης εις βάρος της χώρας και του λαού μας να μην περάσουν από δω και πέρα, κάτι που θέτει ως προαπαιτούμενο την πτώση της παρούσας συγκυβέρνησης των υπαλλήλων και διεφθαρμένων υποτακτικών της Τρόικας και την απαρχή μιας πραγματικά ανεξάρτητης Εθνικής πολιτικής.

Πολιτικής βασισμένης στην απεξάρτηση από το επαχθές χρέος των διεφθαρμένων πολιτικών του χθες και τα ντροπιαστικά – καταστροφικά μνημόνια που υπέγραψαν, πολιτική βασισμένη στην αξιοποίηση των πλούσιων εθνικών μας πόρων προς όφελος της Εθνικής μας οικονομίας και του λαού μας, αντί του ξεπουλήματος στα ξένα τοκογλυφικά συμφέροντα.
sentra

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.