Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Καστοριά: Το Νοσοκομείο διαψεύδει το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών περί αδυναμίας κάλυψης των αιμοδοσιών

Την ενόχλησή της για τις δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Καστοριάς, που την Πέμπτη 7 Ιουνίου τόνισε στη Σέντρα ότι υπάρχει αδυναμία κάλυψης προγραμματισμένων αιμοδοσιών από πλευράς Νοσοκομείου, δεν έκρυψε η διεύθυνση του Τμήματος Αιμοδοσίας, που με έγγραφό της παραθέτει στοιχεία για τη δράση της, τα οποία διαψεύδουν τον... κ. Ισαακίδη





Την αντίδραση της διεύθυνσης του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καστοριάς προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις που έκανε στη ΣΕΝΤΡΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του νομού Καστοριάς, Κώστας Ισαακίδης, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της 7ης Παγκαστοριανής Αιμοδοσίας, που διοργανώθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου, μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ, αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού, αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου, που είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν προγραμμα¬τισμένες αιμοδοσίες, αλλά και γενικότερα να μειωθεί η συλλογή μονάδων αίματος, παρά το γεγονός ότι η προσφορά εθελοντών αιμοδοτών είναι μεγάλη.

"Αν και πέρυσι είχαμε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, φέτος, θα αντιστρέφω τους όρους και θα πω ότι δεν ξεκινάμε έτσι, αφού, δυστυχώς, τα εμπόδιά μας είναι πάρα πολλά. Έχουμε 1700 μέλη, από τα οποία δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε καν μία φιάλη αίμα, μία φορά το χρόνο', είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ μας, που δημοσιεύθηκε στις 13 Ιουνίου, ο κ. Ισαακίδης.

Ωστόσο, με έγγραφό του το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, υποστηρίζει πως μονάδες αίματος, πέραν του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, συλλέγονται και από άλλους συλλόγους, ενώ ο συνολικός αριθμός των αιμοληψιών που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του έτους ανέρχονται στις 1370, οι οποίες, μάλιστα, είναι κατά 100 περισσότερες σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα.

"Συνεπώς, όχι μόνο δεν ισχύει αυτό που αναφέρεται στη δήλωση του κ. Ισαακίδη, αλλά, απεναντίας, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας μας, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Παρά την οικονομική κρίση που επικαλείται το δημοσίευμα, ο αριθμός των εξορμήσεων παρέμεινε αμείωτος και, επιπλέον, καταγράφηκε φέτος και αύξηση της συλλογής των μονάδων αίματος", τονίζει στο έγγραφό της η διεύθυνση του Τμήματος Αιμοδοσίας, όπου, ταυτόχρονα, ενημερώνει πως όποιος πολίτης επιθυμεί να δώσει αίμα, μπορεί να επισκεφθεί την υπηρεσία του νοσοκομείου, που είναι ανοιχτή όλες τις εργάσιμες ημέρες.

"Πρέπει να σημειώσουμε ότι, καθημερινά, προσέρχονται αρκετοί εθελοντές αιμοδότες και από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καστοριάς. Συνεπώς, σε καμία περίπτωση, δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του κ. Ισαακίδη ότι χάνονται μονάδες αίματος", σημειώνει το Νοσοκομείο.

Τέλος, το Τμήμα Αιμοδοσίας διευκρινίζει πως στην Καστοριά δεν έχει αναβληθεί κανένα έκτακτο ή προγραμματισμένο χειρουργείο εξαιτίας έλλειψης αίματος, κάτι που, δυστυχώς, είναι συνηθισμένο σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννα Λούσιου
Περισσότερα στη "ΣΕΝΤΡΑ" που κυκλοφορεί

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.