Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Καστοριά: Μεγάλη επιτυχία στην καμπάνια του Ναυτικού Ομίλου (αναλυτικό ρεπορτάζ - φωτορεπορτάζ)

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η καμπάνια προσέλκυσης και ενημέρωσης που διεξήχθη την Κυριακή 1 Ιουλίου, από τον Ναυτικό όμιλο Καστοριάς προκειμένου να μυήσει νέα παιδιά στο χώρο της κωπηλασίας.

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς τονίζοντας πως «σκοπός είναι να προσελκυθούν νέοι αθλητές αλλά και να... μοιάσουν στους παγκόσμιους πρωταθλητές που έχει αναδείξει ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς», προτρέπει πολλά νέα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς ο οποίος αποτελεί έναν “ζωντανό οργανισμό” του τόπου μας, με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό.

Η πρώτη επιτυχής επαφή λοιπόν αρκετών παιδιών με τον Ναυτικό όμιλο Καστοριάς επιτεύχθηκε την Κυριακή 1 Ιουλίου στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας που είχε διενήργησε ο ναυτικός όμιλος Καστοριάς .Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς Χρήστος Σπυρίδης « η συμμετοχή ήταν μεγάλη αφού προσήλθαν πολλά παιδιά και εξαντλήθηκαν 500 ενημερωτικά φυλλάδια και νομίζω ότι συνδράμουμε θετικά έτσι ώστε τα παιδιά να εγγραφούν στο Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς, ο οποίος αποτελεί ένα σωματείο στον οποίο γίνεται σοβαρή δουλειά με άξιους προπονητές επανδρώμενους με όρεξη για δουλειά.»

Τα παιδιά έχοντας ανεπτυγμένη την φλόγα της αγάπης προς την λίμνη, με όραμα την ανάπτυξη τέτοιων αθλημάτων κατέφτασαν με τους γονείς και υπέβαλαν ερωτήματα με στόχο να εκμαιεύσουν πληροφορίες για την επιτρεπτή ηλικία που θα σηματοδοτήσει την απαρχή της ενασχόλησης τους με την κωπηλασία καθώς και για τις ώρες της προπόνησης.

Ωστόσο και οι γονείς που συνόδευαν τα παιδιά δήλωσαν την έντονη ανησυχία τους για το νέο εγχείρημα που επιδιώκουν να επιδοθούν τα παιδιά τους για αυτό σε πρώτη φάση ζητούσαν τα τηλέφωνα του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς. Όντας ωστόσο καθησυχαστικός ο κύριος Σπυρίδης δήλωσε πως «οι γονείς δεν θα πρέπει να ανησυχούν αφού τα παιδιά τους δεν θα μπουν από την πρώτη στιγμή στην λίμνη. Αρχικά θα εξασκηθούν μέσα στο κωπηλατήριο, το οποίο είναι σταθερό και συνεπώς δεν θέτει κανένα παιδί σε κίνδυνο την ζωή του. Βέβαια αυτό που συνίσταται είναι τα παιδιά να γνωρίζουν κολύμπι. Ωστόσο πιστεύω ότι έχουμε συμβάλει θετικά, πράγμα το οποίο θα επιβεβαιωθεί έμπρακτα από την προσέλκυση των παιδιών»

Επιπλέον οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς η κυρία Γιαζιτζίδου και ο κύριος Χρήστου δήλωσαν το παρόν, στηρίζοντας αυτή τη δράση, μοίρασαν φυλλάδια και επιδόθηκαν σε φωτογραφίες με τα παιδιά.

Τα παιδάκια τα έμειναν κατενθουσιασμένα από τις μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες στις οποίες επιδόθηκαν οι πρωταθλητές ,επιδεικνύοντας υποδειγματικό φίλαθλο πνεύμα κι αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για την αθλητική κοινότητα. Τα παιδιά όντας ιδιαίτερα χαρούμενα σύμφωνα με τον κύριο Σπυρίδη «ρωτούσαν τους πρωταθλητές αν είναι δύσκολο άθλημα και αν θα παρευρίσκονται οι ίδιοι στην προπόνηση»

Βέβαια τα αξιέπαινα αποτελέσματα οφείλονται στην πολύ σκληρή και απόλυτα προγραμματισμένη δουλειά των αθλητών μας ,οι οποίοι είναι και οι βασικοί πρωταγωνιστές στο αθλητικό στερέωμα αλλά και στων προπονητών που επέδειξαν έντονο υποστηρικτικό έργο στις μακρόχρονες προπονήσεις. «Τα παιδάκια της Καστοριάς πρέπει να έχουν ζήλο και ενδιαφέρον αφού η κωπηλασία είναι το πρώτο άθλημα της Καστοριάς και δεν νομίζω η κωπηλασία πανελλαδικά, να έχει βγάλει εξίσου παγκόσμιες και ολυμπιακές νίκες όπως και στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς» τόνισε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς Χρήστος Σπυρίδης.

Τέλος αξιοσημείωτο είναι πως ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς δεν θα σταματήσει μόνο σε αυτή την δράση αλλά είναι πολύ πιθανό να επανέρθει δριμύτερος επαναλαμβάνοντας την ,σε ένα μηνά.

Επιπλέον 21 με 22 Ιουλίου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων στα Γιάννενα ευελπιστώντας τα παιδιά να έχουν επιτυχή έκβαση και να πάρουν το χρυσό μετάλλιο.
Στις 25 Αυγούστου είναι οι προκρίσεις για το βαλκανικό πρωτάθλημα και ευχής έργον είναι σύμφωνα με τον κύριο Σπυρίδη «να βάλουμε πληρώματα στην Εθνική Ομάδα και με την δουλειά και τον μόχθο που δείχνουν οι αθλητές στο άμεσο μέλλον να έχουμε παρόμοιες επιτυχίες».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Τζάκα
από τους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.