Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τέλος στα αυτοκόλλητα των τελών κυκλοφορίας

Προς ριζική αλλαγή φαίνεται να οδεύει το σύστημα προμήθειας του σήματος τελών κυκλοφορίας, καθώς το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να βάλει τέλος στην έκδοση αυτοκόλλητων σημάτων τελών κυκλοφορίας, τόσο για να μειώσει το ιδιαίτερα υψηλό κόστος της όλης διαδικασίας όσο και για να ανακτήσει διαφυγόντα κέρδη από μία συνήθη κομπίνα που έκαναν ορισμένοι ιδιοκτήτες δύο ή και περισσοτέρων οχημάτων...



Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Ημερησίας», σύμφωνα με υπολογισμούς, το κόστος για τα αυτοκόλλητα σήματα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και τις μοτοσικλέτες, καθώς και τα ειδοποιητήρια που αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες, φτάνει στο ιδιαίτερα υψηλό ποσό των 80 εκατομμύρια ευρώ.

Με το νέο σύστημα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πηγαίνουν είτε στις τράπεζες είτε στις εφορίες(αυτό δεν φαίνεται να έχει ακόμα διευκρινιστεί) με τη φορολογική τους δήλωση, αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους, ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν είναι καινούργιο, προκειμένου να ολοκληρώνεται γρήγορα η διαδικασία και να αποφεύγονται οι ουρές.

Η κομπίνα από τους ιδιοκτήτες Ι.Χ.


Κάποιος που έχει δύο ή περισσότερα αυτοκίνητα κατέβαλε τα τέλη για το όχημα που είχε το μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, χωρίς όμως να καταβάλει τα τέλη για το άλλο ή τα άλλα. Μετά από 20 μέρες πήγαινε στην εφορία με την απόδειξη καταβολής των τελών του ΙΧ και υποστήριζε πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε βάλει το αυτοκόλλητο. Έπαιρνε λοιπόν καινούργιο αυτοκόλλητο μόνο με 3 ευρώ και το τοποθετούσε στο όχημα που δεν είχε πληρώσει τα τέλη. Έτσι, ακόμη και σε αστυνομικό έλεγχο να έπεφτε ο παραβάτης έφευγε ανενόχλητος καθώς το αυτοκόλλητο των Τελών ήταν αρκετό για να πείσει τους αστυνομικούς πως έχει καταβάλλει τα Τέλη του ΙΧ του.

Με το νέο σύστημα, το υπουργείο εκτιμά ότι θα περιορίσει τα φαινόμενα «νοθείας» στο τίμημα Τελών του κάθε οχήματος, καθώς οι επιτίδειοι δεν θα μπορούν να κολλάνε το σήμα ενός οχήματος 1.000 κ.εκ. σε ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερου κυβισμού.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως ο κάτοχος κάποιου ΙΧ έχει δηλώσει ψευδή στοιχεία για τον κυβισμό του οχήματός του θα εμπλέκεται η εφορία όπου θα μπλοκάρει την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης.
voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.