Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Καστοριά: Στη Βουλή οι καταστροφές στις καλλιέργειες φασολιών


Ερώτηση με θέμα "Καταστροφές λόγω καύσωνα στις καλλιέργειες φασολιών στις Περιφέρειες Καστοριάς και Φλώρινας" κατέθεσαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Αθανάσιος Γερμανίδης και Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου. Επισημαίνουν ότι...το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, σημειώθηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για τις καλλιέργειες με παρατεταμένη διάρκεια και στις Περιφέρειες της Καστοριάς και της Φλώρινας, οι επίσημες μετρήσεις κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 39 °C. Σημειώνουν παράλληλα ότι σύμφωνα με τους καλλιεργητές, αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο παρατεταμένος καύσωνας επέφερε σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες των φασολιών.

Τα συμπτώματα που παρουσιάστηκαν είναι πτώση των ανθέων και των καρπών, παραγωγή ακατάλληλων καρπών και έλλειψη ανθοφορίας. Αναφέρουν ακόμη ότι σε σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, καλούνται οι καλλιεργητές της Π.Ε. Καστοριάς να υποβάλλουν δήλωση ζημίας στους Ανταποκριτές του Δήμου. Ωστόσο, προσθέτουν, ακόμα τα αρμόδια όργανα του ΕΛΓΑ δεν έχουν προχωρήσει στους απαραίτητους επιτόπιους ελέγχους, ενώ για την Π.Ε Φλώρινας, ο ΕΛΓΑ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια.

Οι βουλευτές ρωτούν τον Υπουργό, εάν προτίθεται να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε ν’ αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί φασολιών της Καστοριάς και της Φλώρινας για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους από τον καύσωνα

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.