Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μέχρι τέλος του μήνα πρέπει να έχει καταβληθεί το τέλος παρεπιδημούντων

Έχουμε φτάσει στα μέσα του καλοκαιριού και δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν έχουν καταβάλλει ακόμα το τέλος παρεπιδημούντων. Τα χρέη παρεπιδημούντων αφορούν...
τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, αλλά και τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους.

Ωστόσο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Απασχόλησης Τρύφων Πολυγιάννης έκανε λόγο για μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Προεδρείου του Συλλόγου Εστιάσεων και Αναψυχής «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την έως τώρα συνεργασία μας και ευελπιστώ να συνεχίσουμε έτσι. Θα ήθελα όμως, να επιστήσω την προσοχή σε όλους όσους έχουν μείνει λίγο πίσω, σχετικά με το τέλος παρεπιδημούντων και το οποίο είναι υποχρεωμένοι να το καταβάλλουν».

Οι σημαντικές οφειλές των καταστηματαρχών, λειτουργούν ανασταλτικά προς τα οικονομικά του Δήμου, καθώς πρόκειται για οφειλές που αφενός πρέπει να καταβληθούν, αφετέρου ενισχύουν το ταμείο του Δήμου προς όφελος όλων των δημοτών.

Κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες στις οποίες έχει περιέλθει η Ελλάδα και λόγω του γεγονότος ότι διανύουμε τη θερινή περίοδο, ο Δήμος Καστοριάς προσπαθεί να δείξει ανεκτικότητα και υπομονή έως ένα βαθμό, αλλά «Δεν θα πρέπει κάποιοι καταστηματάρχες να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι σεβόμαστε και ανεχόμαστε έως ένα σημείο την οικονομική τους δυσπραγία, θίγοντας με τον τρόπο αυτό τα έσοδα του Δήμου».

Εντατικές προσπάθειες καταβάλλει ο Δήμος από τη μεριά του, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, προκειμένου να κρατηθούν οι ισορροπίες που υποσχέθηκε προς τους δημότες η Δημοτική Αρχή, η οποία ναι μεν αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις, αλλά δηλώνει έτοιμη να τις αντιμετωπίσει, με τα πενιχρά έσοδα του Δήμου.

Κατανοητές λοιπόν είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες, αλλά καλώς ή κακώς σε περίπτωση που δεν καταβάλλουν το τέλος παρεπιδημούντων μέχρι το τέλος του Ιουλίου, θα επωμιστούν και τις συνέπειες «Είμαστε κάθετοι ως προς αυτό και μάλιστα σε πρόσφατη επαφή που είχαμε με το Προεδρείο του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής μου υποσχέθηκαν ότι και οι τελευταίοι που δεν έχουν καταβάλλει ακόμα το τέλος, θα το τακτοποιήσουν το θέμα μέχρι τέλος του μήνα. Στο ενδεχόμενο μη καταβολής του τέλους, μέχρι τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, το αποτέλεσμα θα είναι να αφαιρεθούν οι άδειες χρήσεις κατάληψης του χώρου».

Το 2013 θα είναι η χρονιά της Καστοριάς

Είναι ευρέως γνωστό, ότι ήδη υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ πολλά και σημαντικά έργα στο Δήμο Καστοριάς, έργα που αφορούν τόσο την πόλη της Καστοριάς, αλλά και τις γύρω περιοχές. Οι εντατικές προσπάθειες για ένταξη ακόμα περισσότερων έργων συνεχίζονται και σύμφωνα με τον κ. Πολυγιάννη το 2013 θα είναι η χρονιά της Καστοριάς, όσον αφορά τον τομέα αυτόν.

Ένα από τα σημαντικότερα ίσως έργα είναι και η ανάπλαση της Βόρειας και της Νότιας παραλίας, το οποίο και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ «Η προμελέτη έχει κατατεθεί, την βλέπουμε και την επεξεργαζόμαστε. Το 2013 ανήκει ολοκληρωτικά μαζί με το ΕΣΠΑ, στην πόλη μας, στο Δήμο μας. Έχουν κατατεθεί τόσες μελέτες που περιμένουμε πραγματικά να λειτουργήσει το ΕΣΠΑ. Μόλις δούμε ότι το ΕΣΠΑ λειτουργεί, οι πολίτες και οι δημότες του Δήμου Καστοριάς, θα αντιληφθούν το μέγεθος της δουλειάς, αλλά και τη προεργασία που έχει γίνει για να δημιουργηθούν έργα πολύ σοβαρά και μεγάλα, καθώς και αστικές αναπλάσεις προς το συμφέρον του πολίτη. Ταυτόχρονα, μέσω ΕΣΠΑ, θα μας δοθεί η ευκαιρία να κινηθούμε λίγο σε ό,τι έχει σχέση με την καθημερινότητα του δημότη, η οποία είναι το κύριο μέλημα αυτής της Δημοτικής Αρχής» είπε ο κ. Πολυγιάννης σχετικά με τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν και ενταχθούν στο άμεσο μέλλον.

Ευχή του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Ανάπλασης είναι να έρθουν έστω και λίγα χρήματα από τη Σ.Α.Τ.Α. (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), καθώς από την αρχή του τρέχοντος έτους ο Δήμος Καστοριάς, δεν έχει λάβει ακόμα καθόλου χρήματα.

Οι εντατικές και συνεχείς προσπάθειες από μεριάς της Δημοτικής Αρχής και η υπομονή από μεριάς των δημοτών, θα έχει ως αποτέλεσμα να τα καταφέρει ο Δήμος Καστοριάς, κατέληξε ο κ. Πολυγιάννης.


Χρύσα Κοσμίδου
Εφημερίδα ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.