Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Νεστόριο: Παύση εργασιών στο Φράγμα - Πρόβλημα ρευστότητας

Ανησυχία έχει προκαλέσει τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε όλη την κοινωνία της Καστοριάς η παύση των εργασιών στο φράγμα του Νεστορίου, αφού, εδώ και 20, περίπου, ημέρες, το εργοτάξιο παραμένει κλειστό.

Μάλιστα, πολλοί εξέφρασαν φόβους για πτώχευση της... αναδόχου εταιρίας που κατασκευάζει το έργο, κάτι που, προφανώς, θα έβαζε σε μεγάλες …περιπέτειες το όλο εγχείρημα, με τους αρμόδιους φορείς, ωστόσο, να διαψεύδουν τη φημολογία, αν και, όπως παραδέχθηκαν, οι λόγοι της παύσης εργασιών είναι - κυρίως - οικονομικοί.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, εξήγησε πως υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας σε πανελλαδικό επίπεδο, κάτι που ανάγκασε τον εργολάβο να …επιβραδύνει τους ρυθμούς των εργασιών.

"Πρόκειται, ωστόσο, για μια μεγάλη εταιρία που έχει αναλάβει και το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη και δεν τίθεται θέμα πτώχευσης. Το Ελληνικό Δημόσιο, όμως, οφείλει στην εταιρία ένα μεγάλο ποσό και για αυτόν το λόγο έχουν επιβραδυνθεί οι ρυθμοί των εργασιών", υποστήριξε ο κ. Σαββόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του δημάρχου Νεστορίου, Χρήστου Γκοσλιόπουλου, ο οποίος, μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ, έκανε λόγο για οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν στην εταιρία, όπως, άλλωστε, συμβαίνει και σε όλες τις υπόλοιπες εργοληπτικές επιχειρήσεις, λόγω της αστάθειας του πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος.

"Εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα επανέλθει και το έργο στους κανονικούς του ρυθμούς. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πτώχευσης", διαβεβαίωσε ο κ. Γκοσλιόπουλος.

ΣΕΝΤΡΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.