Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πιθανή αύξηση κατά 20% των διοδίων της Εγνατίας


Εν αναμονή της κοινής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των διοδίων της Εγνατίας Οδού κατά 20% βρίσκεται η διοίκηση της εταιρείας, αφού η παρούσα ΚΥΑ ισχύει μέχρι τις 16 Ιουλίου 2012. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Εγνατίας Οδού Γ. Τσακλίδη η αύξηση θα...ίσχυε ήδη απο το Πάσχα, αλλά λόγω των εκλογών υπήρξε καθυστέρηση της απόφασης.

«Η Εγνατία πρέπει να έχει διόδια για να βγάζει τα έξοδα συντήρησης της απο τους χρήστες της, αλλιώς τα έξοδα θα πρέπει να βγαίνουν απο τον προϋπολογισμό δηλαδή απο όλους τους φορολογούμενους, είτε έχουν είτε δεν έχουν αυτοκίνητο, κι αυτό δεν είναι σωστό» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Εγνατίας Οδού.

Να σημειωθεί πως με την έναρξη των διοδίων στον Πολύμυλο το 2010, η τιμή καθορίστηκε για τα Ι.Χ. στα 2.80 €, ενώ τον Οκτώβρη του 2011 η τιμή μειώθηκε στα 2 ευρώ, αφού η κυβέρνηση εισάκουσε την εισήγηση της Εγνατίας Οδού και το αίτημα των πολιτών. Τώρα μερικούς μήνες μετά, η ΚΥΑ αναμένεται να αυξήσει και πάλι την τιμή κατά 20% και έτσι απο τις 17 Ιουλίου τα τέλη αναμένεται να φθάσουν στα 2.40 €. «Είναι θέμα της καινούργιας κυβέρνησης» δηλώνει ο κ. Τσακλίδης.

Στην Εγνατία λειτουργούν σήμερα πέντε σταθμοί διοδίων με κόστος για τους οδηγούς που τη διανύουν απο το ένα άκρο στο άλλο τα 14 ευρώ. Την ίδια ώρα η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη που είναι το ίδιο περίπου χιλιομετρικά, κοστίζει 28 ευρώ.

Η Εγνατία Οδός, πάντως, έχει προτείνει στο υπουργείο, εφόσον υπάρξει αύξηση στην τιμή, να ισχύει η έκπτωση σε συχνούς και τοπικούς χρήστες κατά 50%. «Η Εγνατία έχει έτοιμη την πρότασή της για την εκπτωτική πολιτική» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της.

Σωκράτης Μουτίδης

kozani.tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.