Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Άργος Ορεστικό - Μορφωτικός Σύλλογος ‘’Ορεστίς’’: Έκθεση με 140 δημιουργίες παιδιών

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
Δωρεάς του αείμνηστου γιατρού Δαμιανού Θωμά Δούμα.

Χρώματα, φως, παλμό και φαντασία περιείχαν οι... καλλιτεχνικές δημιουργίες που παρουσίασαν τα παιδιά από τα σχολεία του δήμου Ορεστίδος στην τριήμερη έκθεση ζωγραφικής, που έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο Άργους Ορεστικού, ένα κέντρο στολίδι, από τη δωρεά του αείμνηστου γιατρού Δαμιανού Θωμά Δούμα.


Εκτέθηκαν 140 καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών

Τριάντα πέντε παιδιά ηλικίας 5 έως 14 χρονών, αποτύπωσαν με τα μάτια της ψυχής τους, καθημερινές στιγμές με τοπία και εικόνες, αναδεικνύοντας με γλαφυρότητα και αυθορμητισμό, τη ζωγραφική ως πυρήνα έκφρασης καταθέτοντας παράλληλα και τα ερεθίσματα που λαμβάνουν.

Τα παιδιά ξεκίνησαν την ενασχόληση τους με τη ζωγραφική από τον Σεπτέμβριο και την ολοκλήρωσαν στα μέσα Ιουνίου.

Το τριήμερο εκθεσιακό αφιέρωμα στο πολιτιστικό κέντρο Άργους Ορεστικού, σύμφωνα με τη ζωγράφο και δασκάλα των παιδιών, κ. Νίνα Χαρίτωνος, συμπεριελάμβανε αντιπροσωπευτικά δείγματα από το ευρύ σύνολο της δουλειάς των μικρών καλλιτεχνών. Παρουσιαστήκαν, γύρω στα 140 έργα σε καμβά αλλά και σε μπλοκ.

«Η ζωγραφική είναι η πιο αυθόρμητη έκφραση. Ξεκινάει από τη βρεφική ηλικία, από τα ιχνογράφημα και τις πρώτες αποτυπώσεις των εντυπώσεων του παιδιού από τον γύρω κόσμο», δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ η καλλιτέχνης και πρόσθεσε «προσπαθώ να περάσω στα παιδιά μηνύματα αισιοδοξίας γιατί από τη φύση μου είμαι αισιόδοξο άτομο, οπότε αυτό το συναίσθημα το μεταφέρω και στα παιδιά. Δεν υπάρχουν προβλήματα για μένα όταν μπαίνω στο χώρο. Η τέχνη είναι ένα συναίσθημα που βγαίνει από την ψυχή μου. Είναι ωραία να δημιουργείς, να ταξιδεύεις, να πλάθεις καλύτερους ανθρώπους, όπως ευαίσθητους και ρομαντικούς που ονειρεύονται, γιατί χωρίς όνειρα δεν γίνεται η ζωή», ήταν τα λόγια της.


Σημαντική η προσφορά που γίνεται στο τμήμα ζωγραφικής


Όπως δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου ‘’Ορεστίς’’ Άργους Ορεστικού, κ. Βασίλης Αβραμίδης, στο πολιτιστικό αυτό κόσμημα που προήλθε από τη δωρεά του αείμνηστου γιατρού Δαμιανού Θωμά Δούμα, στεγάζεται ο Μορφωτικός σύλλογος Ορεστίς και μεταξύ των άλλων τμημάτων είναι και το τμήμα ζωγραφικής. Ο κ. Αβραμίδης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πρόσωπο της κ Χαρίτωνος, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι η καλλιτέχνης είναι εξαίρετη ζωγράφος και δασκάλα, ενώ δείχνει, όπως είπε, ιδιαίτερη αγάπη και στοργή στα παιδιά και στην έκθεση που παρουσίασαν τα παιδιά, έχοντας να επιδείξουν πολύ σημαντικά και όμορφα έργα.

Την έκθεση ζωγραφικής επισκέφθηκαν οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι καμάρωσαν τις δημιουργίες τους, καθώς και πολλά σχολεία της περιοχής, για να δουν από κοντά τα έργα που φιλοτέχνησαν οι μικροί μπόμπιρες και οι μικρές πριγκίπισσες. Μάλιστα, πολλά παιδιά έδειξαν και ενδιαφέρον στο να ασχοληθούν με τη ζωγραφική.

«Η προσφορά αυτή που γίνεται στο τμήμα ζωγραφικής είναι σημαντική, γιατί γίνεται αντιληπτό πως όλα αυτά τα παιδιά καλλιεργούν το αίσθημα της καλαισθησίας μέσα τους», δήλωσε η κ Χαρίτωνος.

Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του μορφωτικού συλλόγου ‘’Ορεστίς’’ κ. Βασίλη Αβραμίδη, η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα συνεχιστεί και του χρόνου γιατί, όπως είπε, δεν υπάρχει ομορφότερη από αυτήν και μάλιστα όταν έχεις παιδιά που ενδιαφέρονται να πλαισιώνουν το τμήμα αυτό.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"
Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.