Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Καστοριά: Ευνοϊκή ρύθμιση για συμπολίτη μας δανειολήπτη που κέρδισε σχεδόν 100.000 €

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ-ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ
Στο νομό Καστοριάς μέχρι στιγμής δικαιώθηκαν πέντε περιπτώσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Ο ένας μετά τον άλλον δικαιώνονται από τα ειρηνοδικεία όλης της χώρας δανειολήπτες τραπεζών που έχουν υπερχρεωθεί από δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Μόνο στη Καστοριά, έχουν εκδοθεί γύρω στις...πέντε αποφάσεις υπέρ των δανειοληπτών. Ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν υψηλά χρέη, χαμηλά εισοδήματα και δε διαθέτουν ακίνητη περιουσία, να «κερδίσουν» τις τράπεζες, σβήνοντας μάλιστα έως και το 100% της οφειλής τους.

Αποφάσεις πλέον πολύ καλές και για την πόλη της Καστοριάς από το ειρηνοδικείο

“Ανάσα” σε δανειολήπτη δίνει πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Καστοριάς, σύμφωνα με την οποία, μειώνονται οι οφειλές του σε τράπεζες περίπου κατά 50%. Όπως ανέφερε η υπεύθυνη του προγράμματος που αφορά στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τον Δικηγορικό Σύλλογο Καστοριάς, κ. Αγνή Κανδύλη, ο συγκεκριμένος δανειολήπτης όφειλε σε τράπεζες περίπου 200.000 ευρώ από στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικά και κάρτες και με την απόφαση του Ειρηνοδικείου το ποσό της συνολικής οφειλής του μειώθηκε σε περίπου 100.000 ευρώ, ενώ από τα 1.600 ευρώ που ήταν υποχρεωμένος να καταβάλλει κάθε μήνα, θα καταβάλει πλέον 400 ή 500 ευρώ.

«Έχουμε πλέον αποφάσεις πολύ καλές και για την πόλη της Καστοριάς από το ειρηνοδικείο μας. Στην τελευταία μάλιστα που εκδόθηκε ο δανειολήπτης, κέρδισε σχεδόν 100.000 €. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για ένα άνθρωπο που έχει σοβαρό οικονομικό θέμα, καθώς είναι πραγματικά ανάσα», δήλωσε η κ. Κανδύλη.


Έχουν κατατεθεί στο Δικηγορικό Σύλλογο Καστοριάς περίπου 300 αιτήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ωστόσο, ο δικηγορικός σύλλογος Καστοριάς συμβουλεύει τους δανειολήπτες να προσπαθήσουν αρχικά να βρουν τη λύση με τις τράπεζες εξωδικαστικά, εξαντλώντας τις δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μετά να κάνουν αίτηση, ώστε να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών για την περαιτέρω διευθέτηση του θέματος.

«Ουσιαστικά κατατίθεται ένα πλάνο με το οποίο ο δανειολήπτης εξηγεί στο δικαστήριο κάποια πραγματικά περιστατικά, πως έχει διαμορφωθεί η ζωή του από οικονομικής απόψεως, αναφέρεται αναλυτικά στις οικονομικές του ανάγκες σαν οικογένεια, σαν άτομο και από κει και πέρα στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στις τράπεζες. Τότε, το δικαστήριο κρίνει με βάση τα πραγματικά περιστατικά και αποφασίζει τελικά αν ο δανειολήπτης καλύπτεται όσον αφορά στο ακίνητο και στο αν αυτό δε θα εκποιηθεί, γιατί ναι μεν τώρα υπάρχει ο νόμος που λέει ότι η πρώτη κατοικία καλύπτεται ή τα 200.000€ που είναι το όριο που υπάρχει από την τράπεζα, αλλά αυτό δεν ξέρουμε αν θα ισχύει και του χρόνου, ενώ με αυτό η τράπεζα δεσμεύεται και δεν μπορεί να εκποιήσει το ακίνητο», εξήγησε η υπεύθυνη του προγράμματος.

Συνολικά, έχουν κατατεθεί στο Δικηγορικό Σύλλογο Καστοριάς περίπου 300 αιτήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό και το πρόγραμμα από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς συνεχίζεται μέχρι και τις 31 Ιουλίου.

Οι πολίτες της Καστοριάς που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις τράπεζες, μπορούν να απευθυνθούν στο Δικηγορικό Σύλλογο Καστοριάς, προκειμένου να κάνουν μια αίτηση για να υπαχθούν στο πρόγραμμα και η πρώτη αίτηση του εξωδικαστικού να γίνει δωρεάν από τους δικηγόρους του Συλλόγου.

Θεοδώρα Ζήση Κωτσοπούλου

neakastoria.gr

1 σχόλια:

FS είπε...

Τι έπαθαν οι υπόλοιποι Δικηγόροι της Καστοριάς? Δεν έχουν καταλάβει ότι η γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου, επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια? Ουσιαστικά ο αποκλειστικός της σκοπός είναι να διαφημίζεται η ίδια, σε βάρος των άλλων Δικηγόρων της Καστοριάς. Γι’ αυτό και φωτογραφίζεται και δίνει συνεντεύξεις συνέχεια για το ίδιο και το ίδιο θέμα. Κουραστήκαμε να την βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο. Έλεος, μαϊντανούς έχουμε πολλούς. Μην έχουμε τώρα και Δικηγόρους μαϊντανούς. Τι κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος????

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.