Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Γιώργος Βερνίκος: Ο επιχειρηματίας-ακτιβιστής και ολίγον υφυπουργός μιλάει για offshore, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα ενδιαφέροντα (βίντεο)

«Δεν ήταν ούτε σκοπός της ζωής μου ούτε ήθελα να γίνω υπουργός», δηλώνει ο παραιτηθείς υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιώργος Βερνίκος στο ΣΚΑΪ.

Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, ο κ. Βερνίκος δηλώνει ότι δέχτηκε να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, καθώς εκτιμά ότι «το να δίνεις μάχη για την οικονομία χωρίς επιχειρηματίες είναι το να κάνεις πόλεμο χωρίς... στρατηγούς».

Ερωτηθείς για το θέμα το οποίο στάθηκε τελικά εμπόδιο για την παραμονή του στην κυβέρνηση, ο παραιτηθείς υπουργός επισημαίνει πως μία offshore δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να αποφύγεις τη φορολογία, αλλά και ένα αναπτυξιακό εργαλείο.

«Οι επενδυτές δεν είναι άγγελοι, ψάχνουν τον καλύτερο τρόπο επένδυσης [...] Χρειάζονται και άνθρωποι που να ξέρουν τον τρόπο λειτουργίας των αγορών», υπογραμμίζει ο κ. Βερνίκος. .

Πρόσθεσε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι ο τουρισμός της και πως ο ίδιος σκόπευε να θέσει προτεραιότητες στο υπουργείο το θαλάσσιο τουρισμό και την ανάδειξη των νησιών της χώρας.

Τέλος επεσήμανε ότι, για την αποτελεσματική ανάδειξη της ναυτιλίας και του τουρισμού, η συνεργασία με άλλα υπουργεία είναι απαραίτητη, ενώ υπογράμμισε πως ο ίδιος θεωρεί το εαυτό του όχι απλά τεχνοκράτη, αλλά και «ενεργό πολίτη».

skai.gr

βίντεο: newsIt.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.