Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Oι Καστοριανοί Μικροί Εξερευνητές που ανακάλυψαν την "Σπηλιά του Δράκου" το 1953 - Μια φωτογραφία - μια βδομάδα πριν...

Αυτοί που πρώτοι ανακάλυψαν τη "Σπηλιά του Δράκου" ήταν:
Παναγιώτης Δημηρόπουλος
Θόδωρος Μορφίδης
Τάσος Μπασακύρος
Τζώτζης Μπασακύρος
Κώστας Φράσιας

Στην φωτογραφία από αριστερά:... Κώστας Μπασακύρος (γιος του Τάσου Μπασακύρου), Τζώτζης Μπασακύρος, Γιώργος Πετκανάς (Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ, Δημοτικός Σύμβουλος), Θόδωρος Μορφίδης, Τάσος Μπασακύρος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε 20-06-2012 στο γραφείο του Δημάρχου Καστοριάς με σκοπό την οργάνωση της τελετής απονομής τιμών στους ανθρώπους που ανακάλυψαν, εξερεύνησαν και αξιοποίησαν την "Σπηλιά του Δράκου".

Δυστυχώς μετά 3 ημέρες και πριν την απονομή τιμής στον εμπνευστή της ανακάλυψης αλλά και οργάνωσης της σεμνής τελετής που προετοιμάζονταν, ο Θεός επέλεξε να έχει κοντά του τον Τάσο Μπασακύρο, όπου ήδη αναπαύονταν οι φίλοι του Παναγιώτης Δημηρόπουλος και Κώστας Φράσιας.

Η τελευταία αυτή αναμνηστική φωτογραφία ας είναι το βήμα για νέους ορίζοντες και ανακαλύψεις όμοιων "Θησαυρών" με σκοπό την προστιθέμενη αξία της Πόλης και του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους Μικρούς Εξερευνητές, αλλά και όλους όσους συνετέλεσαν στην μελέτη, κατασκευή, αξιοποίηση του πρότυπου Σπηλαίου μοναδικού στην Ελλάδα και Ευρώπη!

(Την “Σπηλιά του Δράκου” επισκέπτονται κάθε έτος 30.000 άτομα, εντάχθηκε στο 3ο Κ.Π.Σ. και στοίχισε 2,7 εκ. ευρώ).

Γιώργος Πετκανάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.