Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Στη δημοπρασία Μαϊου της NAFA στο Τορόντο του Καναδά (ρεπορτάζ-φωτογραφίες)

-"Σάρωσε" η Ελλάδα στις αγορές των Black NAFA Male
-"Θραύση" και στα top-lot!!!
-Σημαντικές αγορές από τους Έλληνες γουνοποιούς



Με τη συμμετοχή 500 περίπου αγοραστών, ολοκληρώθηκε... την περασμένη Δευτέρα, η 2η και τελευταία δημοπρασία της περιόδου για το δημοπρατήριο της ΝΑFA στο Τορόντο του Καναδά.

H προσφορά αποτελούνταν από τον εντυπωσιακό αριθμό των 3,2 εκ. δερμάτων (αύξηση 25%) σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι πωλήσεις ήταν 100%.

Σε γενικές γραμμές, οι τιμές ήταν σταθερές με άνοδο στις καλές φάρμες των Black NAFA. Η Ελλάδα (Καστοριά και Σιάτιστα) είχε δυναμική αγοραστική συμπεριφορά και κυριάρχησε στα Black Nafa Male και στα Cat Lynx και Lynx.

Σημαντικές αγορές δερμάτων από τους Έλληνες γουνοποιούς

Στη δημοπρασία, όπως αναφέρθηκε, συμμετείχαν 500 αγοραστές, ενώ από πλευράς Ελλάδας (Καστοριά και Σιάτιστα) το ''παρών'' έδωσαν, περίπου, 40 αγοραστές, που παρουσιάστηκαν πολύ δυνατοί, "παίζοντας" στα... ίσα αγοραστές "μεγαθήρια", εξασφαλίζοντας σημαντικές ποσότητες δερμάτων, ενώ πρωταγωνίστησαν και στα top- lot.

Οι ακόλουθες εταιρίες με την καταλυτική τους παρουσία συνετέλεσαν στο να εξασφαλισθεί ένα μεγάλο πο-σοστό γουνοδερμάτων για την ελληνική παραγωγή :

KAMI FURS, KASAPIS BROS, EGO GROUP, DITSIOS, SIAMOS/TSIFLIKIOTIS, SOULIS FURS, MANTZIARIS, KALISTHENIS, ERTON, OBSESSION, BLAHAKIS, LANGIOTIS, ΑBEL, GLIAGIAS, BITANIOTIS.

Βέβαια, υπήρξαν κι άλλα μεγάλα ονόματα γουνο-ποιών, οι οποίοι δεν ήταν παρόντες στη δημοπρασία, σίγουρα όμως, με εντολές τους στους broker προχώρησαν σε σημαντικές αγορές δερμάτων, ωστόσο, το δημοπρατήριο δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για λογαριασμό ποιων προμηθεύτηκαν τα δέρματα.

Σίγουρα, όμως, η Ελλάδα έκανε τη διαφορά με τις αγορές στη δημοπρασία της NAFA. Η συμμετοχή των Ελλήνων σε όλες τις κατηγορίες δερμάτων ήταν καθοριστική, τόσο σε ποσότητες όσο και στη διαμόρφωση των τιμών.

Η κατά γενική ομολογία, καλύτερη κολεξιόν μαύρων δερμάτων παγκοσμίως, ήταν η αιτία που η Έλληνες αγοραστές έδωσαν τα πάντα για να τα αποκτήσουν, ενώ τα δέρματα από τις γνωστές φάρμες των Patrick και Zimbal απέσπασαν τις υψηλότερες τιμές!


"Θραύση" της Ελλάδας στα topo-lot

Για μία ακόμη φορά, οι Έλληνες απέσπασαν τα περισσότερα Top Lot (10) από τους υπόλοιπους αγοραστές, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Black NAFA Female από την Εταιρία Manzari Luxury Furs, προς 600$.

Επίσης, στο top-lot Black NAFA Male, έγινε "μάχη" μεταξύ Ντίνου Σαλαγιάννη (EGO GROUP) και Απόστολου Γκόγκου (Abel Furs), αλλά τελικά υπερίσχυσε ο Κινέζος Tian Zhi Furs, εξασφαλίζοντάς το προς 1,600,00 $,

Δείτε τα υπόλοιπα Top -Lot των Καστοριανών και Σιατιστινών γουνοποιών ΕΔΩ






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.