Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Καταγγελία για σεκιουρητάδες στο River Party Νεστορίου-Καστοριάς

Αυτή την περίοδο βρίσκεται εν εξέλιξη στο Νεστόριο Καστοριάς σε ένα πανέμορφο χώρο το 33o River Party, ένας θεσμός κατά τον οποίο... δίνονται συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών ενώ παράλληλα δίνεται και η δυνατότητα κατασκήνωσης σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν το river party καθόλη τη διάρκεια του.

Ενώ η διοργάνωση είναι άψογη όσον αφορά τα...καλλιτεχνικά δρώμενα, παρατράγουδα παρατηρούνται στο έλεγχο που προσπαθεί να κάνει η εταιρεία security στους εισερχόμενους στον χώρο αφού χωρίς να είναι αστυνομικοί, παρά υπάλληλοι μιας εταιρείας security, προβαίνουν σε ελέγχους αποσκευών χωρίς να έχουν καμία δικαιοδοσία να κάνουν κάτι τέτοιο παραβιάζοντας κατάφορα τα δικαιώματα ανθρώπων που έρχονται να παρακολουθήσου τις συναυλίες . Αυτό γίνεται σε μεγάλο βαθμό όχι τόσο για λογούς ασφάλειας, όπως επικαλούνται, αλλά κυρίως για να αποτρέψουν το να εισάγει κάποιος τρόφιμα και ποτά και απέξω μέσα στο χώρο, ώστε να γίνεται κατανάλωση από τις εκεί επιχειρήσεις, έξαλλου στους 99 από τους 100 ελέγχους καταλήγουν στο να παρακρατήσουν πατατάκια, καμία φέτα ψωμί και καμιά μπύρα. Είναι λογικό να προσπαθούν να διασφαλίσουν την επένδυση τους αλλά το θέμα είναι ποια μέσα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν για να το κάνουν αυτό. Ασκώντας παράνομα ελέγχους σε αποσκευές? Εκμεταλλευόμενοι την άγνοια τους των εισερχομένων στο χώρο ή και και τη διάθεση τους να εμπλακούν σε καυγά?

Συγκεκριμένα χτες το βράδυ και όσον αφορά εμένα σε απόπειρα έλεγχου που έγινε για να ψάξουν μια τσάντα την οποία κουβαλούσα αρνήθηκα ευγενικά και ζήτησα ο έλεγχος να γίνει από αστυνομικό. Τότε ήρθε ο υπεύθυνος ασφάλειας και δίνοντας ένα ρεσιτάλ παραλογισμού μου είπε ότι αν δεν μου ψάξουν τα πράγματα δεν θα έμπαινα στο χώρο παρότι είχα νομίμως προμηθευτεί εισιτήριο. Δηλαδή μου έλεγε να του επιτρέψω παρανόμως να ψάξει τα πράγματα μου δεν με άφηνε να περάσω στο συναυλιακό χώρο πράγμα για το οποίο είχα ήδη πληρώσει το νόμιμο αντίτιμο. Προφανώς ο εν λόγω κύριος δεν γνώριζε ότι αυτό αποτελεί άρνηση παροχής υπηρεσιών και διάκριση σε βάρος πολιτών. Όταν του εξήγησα το νόμο πάνω στο παραλήρημα του μου είπε «Εγώ αυτόφωρο θα πάω εσύ στο χώρο δεν θα μπεις» πράγμα που φυσικά με εξέπληξε διπλά το να ακούς από ένα μεσήλικα άνθρωπο που και λόγω και της θέσης ως υπεύθυνος ασφαλείας θα περίμενε κανείς να ακούει πιο σοβαρά πράγματα, καθώς δεν καταλάβαινα το πως αν πήγαινε αυτός αυτόφωρο θα έχανα εγώ το νόμιμο δικαίωμα μου να εισέρθω στο χώρο. Συνεχίζοντας το ρεσιτάλ παραλογισμού του λέγοντας πως ο χώρος είναι ιδιωτικός και ότι μπορεί να βάλει ότι κανόνες θέλει?!?!? Εγώ αναρωτιέμαι σε έναν ιδιωτικό χώρο εντός της ελληνικής επικράτειας παύουν να ισχύουν οι νομοί του κράτους? Είναι ισχυρότεροι οι εσωτερικοί κανονισμοί μιας επιχείρησης από τους νομούς του κράτους? Μέσα σε ένα ιδιωτικό χώρο μπορεί να σου κάνουν σωματικό έλεγχο ή να ψάχνουν τα πράγματα σου υπάλληλοι μιας εταιρείας security?

Στην συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία από εμένα και αφού μίλησε με τον μέχρι πρότινος αδιάλλακτο υπεύθυνο ασφαλείας, δίνοντας του να καταλάβει ότι θα πήγαινε αυτόφωρο αν επέμενε στις θέσεις του, έψαξε τα πράγματα μου (οι αστυνομικοί) και αφού άφησα ένα ενεργειακό ποτό έξω (δεν πουλάνε μέσα στο χώρο των συναυλιών) λόγω της πολιτικής της εταιρείας εισήρθα κανονικά στο χώρο.

Γνωρίζει η διοργανώτρια η εταιρεία LIFE2 (κοινοπραξία των εταιρειών “On Stage” και “People”) τον τρόπο που λειτούργει ο συγκεκριμένος κύριος που έχει ορίσει ως υπεύθυνο ασφαλείας ή ακόμη χειρότερα έχει δώσει η ίδια η εταιρεία τέτοιες εντολές στο συγκεκριμένο κύριο? Αυτός είναι ο σεβασμός της προς τους χιλιάδες πελάτες της που κατέκλεισαν το Νεστόριο Καστοριάς για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις? Ο εισαγγελέας Καστοριάς γνωρίζει για τις παραβατικές συμπεριφορές που παρατηρούνται στο Νεστόριο Καστοριάς από τους εργαζόμενους της εταιρείας security?

Επειδή είμαι σίγουρος ότι ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων υπηρεσίας της διοργανώτριας αρχής θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα θα είμαι εδώ για να του ανταπαντήσω ώστε να φανεί όλη η αλήθεια.

Αναγνώστης

Πηγή: tromaktiko 05.08.2011

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σου που δεν το αφησες ετσι. Το ιδιο πρεπει να κανουν ολοι, απλα δεν μπαινει κανεις στην διαδικασια αυτη ή φοβουνται να το κανουν. Κ εγω θα ανεβω σημερα πρωτη μερα, και θα κινηθω στα χναρια σου...

Ανώνυμος είπε...

σωστος ο κυριος.αντε να τους κοπει λιγο η φορα.

Ανώνυμος είπε...

ειμαι καστοριανοι και πηγαινω εδω και παρα πολλα χρονια στο river party.Αυτο ξεκινησε να συμβαινει απο τοτε που την διοργανωση την ανελαβε ιδιωτης.Εκτος του οτι ειναι παρανομο και ανηθικο να σου ανοιγουν την τσαντα ειναι εξοργιστικο να συμβαινει αυτο οχι για να αποτραπει η εισοδος αιχμηρων η αλλων επικινδυνων στο συναυλιακo χωρο αλλα για να κατασχεθουν ποτα και τροφιμα που φερνουν οι πολιτες μαζι τους ωστε να γινει μεγαλυτερος τζιρος απο τα προϊοντα που πωλουνται εντος!!!Αγαπητε φιλε οπως καταλαβες απο την εμπειρια σου, δεν υπαρχει σωτηρια γιατι παρολο που καλεσες την αστυνομια παλι σου εγινε ελεγχος...Δεν ξερω πως μπορουμε να κινητοποιηθουμε για να σταματησει αυτη η αλητεια παντως αν καποιος γνωριζει ποσο νομικα κατοχυρωμενοι ειναο αυτοι οι κυριοι που ψαχουλευουν τις αποσκευες μας ας μας πει και μας:-)

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο αλλά επειδή δεν γνωρίζω τους όρους και τις πρϋποθέσεις του εισητηρίου, μήπως ανάγράφει ότι η διοργανώτρια εταιρία μπορεί να κάνει τέτοιους ελέγχους ή οτι απαγορεύεται η καταναλωση τροφής και ποτού η οποία δεν έχει προμηθευτεί εντός του χώρου.Οπότε επιλέγεις αν θα πάς ή οχι στο River Party.Αν μπορείς σκάναρε το εισητήριο και ανάρτησε το εδώ να δούμε τι παίζει.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουν και του χρόνου με τέτοιες τακτικές να έχουν τόσο πολύ κόσμο; Δεν νομίζω, γιατί αυτός ο έλεγχος που κανουν οι άντρες των secutity είναι εκνευριστικά ενοχλητικός. Τις γυναίκες που εισέρχονται στον χώρο της συναυλίας ποιός τις κάνει έλεγχο; Εγώ γυναίκα security δεν είδα πάντως !

Ανώνυμος είπε...

η διαφορετικα ζητας το ονομα του υπαλληλου και πηγαινεις κατευθειαν στον εισαγγελεα.

Ανώνυμος είπε...

Στο εισιτήριο αναγράφεται μεταξύ άλλων όρων το εξής: "Δεν επιτρέπεται η είσοδος των θεατών στο χώρο του φεστιβάλ με ποτό ή τρόφιμα. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μην επιτρέψουν την είσοδο σε θεατές που δεν τηρούν το παραπάνω." Αυτό από μόνο του βέβαια δεν απαντά στο ερώτημα αν είναι νόμιμο ή παράνομο.

Ανώνυμος είπε...

Απλά ΔΕΝ πηγαίνουμε. Και κυρίως φροντίζουμε (πιέζοντας τον Δήμο και οργανωνόμενοι νομικά) να μην συμβεί το ίδιο του χρόνου. Ρωτήστε τα παιδιά που κατασκηνώνουν 5 μέρες. Άκουσα οτι πληρώνουν 4,5 € για μια τυρόπιττα και ένα μικρό σοκολατούχο γάλα. Είναι πολλά τα λεφτά από την αισχροκέρδεια Μπέτσκα μου !!!!

Ανώνυμος είπε...

εγώ θα ανέβω σε λίγο δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν να με ψάξει!!!
ας ελθει γυναίκα αστυνομικός να με ελένξει αν θέλει....

Ανώνυμος είπε...

Σημερα εφυγα απο'κει και ειμαστε ολοι ξενερωμενοι με αυτη την βλακεια με τους σεκιουριταδες!!!περασαμε σουπερ αλλα ΑΙΣΧΟΣ που καταντησανε την παρταρα σε αισχροκερδια!!!και του χρονου περισσοτερες τουαλετες...μεχρι να παρεις σειρα τα ειχες χωνεψει αυτα που ηταν να βγαλεις!!!

Angelo Nikolaou είπε...

Και εγώ επέστρεψα σήμερα από το River. Από κάποιους φίλους κράτησαν τα σπόρια!!!

Προσωπικά παρατήρησα ότι τις πρώτες δύο μέρες οι σεκιουριτάδες ήταν ιδιαίτερα αδιάλλακτοι, ενώ τις τελευταίες τρεις πιο χαλαροί. Το Σάββατο ένας με ρώτησε αν έχω γυαλιά στην τσάντα και απάντησα 'όχι, μόνο ένα μπουκάλι νερό' και πέρασα χωρίς πρόβλημα. Νομίζω την Τετάρτη θα μου είχαν δημιουργήσει πρόβλημα.

Σε κάθε μεγάλο φεστιβάλ οι όροι γράφουν πως απαγορεύονται η είσοδος με ποτά και τρόφιμα. Από το River στο Rockwave Festival σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Προφανώς είναι νομική δυνατότητα, γιατί αλλιώς αν κάποιος πάθει πχ τροφική δηλητηρίαση στον χώρο του φεστιβάλ από δικό του φαγητό η εταιρία έχει νομική ευθύνη, ενώ με αυτόν τον όρο την γλυτώνει.

Η επιλογή όμως της εφαρμογής του όρου, και σε ποιο βαθμό, είναι προφανώς επιλογή της διοργανώτριας εταιρίας. Ναι, μας έβαλαν χέρι για να μας αναγκάσουν να αγοράσουμε τα λιπαρά σουβλάκια τους και τις πανάκριβες μπύρες τους. Το εταιρικό προφίλ όμως δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα από τις αρνητικές γνώμες...

Όσον αφορά τους 'σεκιουριτάδες', μπορώ να σας πω (μιας και ένας φίλος δούλευε εκεί) ότι σχεδόν κανείς τους δεν έχει ειδική εκπαίδευση ή άδεια. Όλοι τους ήταν άνθρωποι που απλά δέχτηκαν αυτή τη δουλειά, οι περισσότεροι καλά γυμνασμένοι. Ακολουθούσαν οδηγίες εκ άνωθεν χωρίς να γνωρίζουν νομικά όρια και υποχρεώσεις.

ΥΓ. Η τυρόπιτα κόστιζε 2€ και το μεγάλο κακάο γνωστής μάρκας 2,20€

Ανώνυμος είπε...

Τέλος το River Party..Αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο.Πέρα από τις εξωφρενικές τιμές, το φαγητό ήταν κακής ποιότητας, κ εγώ προσωπικά από μία τυρόπιτα,έπαθα τροφική δηλητηρίαση, την οποία μου διέγνωσαν στο ιατρείο. Όσο για τους security, κ εγώ έκανα θέμα ότι δεν έχουν το δικαίωμα να ψάξουν.Μου είπαν ότι έχουν την άδεια της αστυνομίας, ωστόσο με άφησαν να περάσω χωρίς τελικά να με ψαξουν..

Ανώνυμος είπε...

ενταξει παιδια ν δεχτω οτι φετος το river party πηγε ν κανει κατι πιο οργανωμενο οπως γινονται και αλλα μεγαλα φεστιβαλ..τυπου rock wave...με τουσ ελεγχους στην πορτα κ.α....
αλλα νομιζω μονο εκει εμεινε!!...κατα τα αλλα τα ιδια ..,τα ιδια χαλια σουβλακια,κλασικα ζεστες μπυρες και το χειροτερο οι τουαλετες!!!!...για πια οργανωση λεμε και ποια εταιρια...το μονο που τους νοιαζει ειναι μην χασουν κανα ευρω ...αυτους τους γονεις που επρεπε ν δωσουν ενα σωρο λεφτα στα παιδια τους για διαμονη φαγητο και ποτο δεν τουσ σκεφτηκε κανεις...σ αυτη την δυσκολη εποχη!...να γινει πιο οραγωμενο συμφωνω αλλα σ ολα!!! οχι μονο εκει που μας συμφερει...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ SECURITY ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ 20 ΑΤΟΜΑ SECURITY ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ ΜΑΛΑΚΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 2η ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΕΔΩΣΕ (ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ?)ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ SECURITY ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.
ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ SECURITY ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑ ΔΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΕΡΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟ SECURITY NA TO ΠΑΙΖΕΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει αυτουργος και ηθικα αυτουργος, καλη η παραγωγη-οργανωση ε? ολοι οι αλλοι δουλευαν απο μονοι τους? καποιοι τουσ δωσαν εντολες και μεροκαματα πολλα δεν υπαρχουν μην το ξεχνατε αυτο

Ανώνυμος είπε...

Το να θεωρείς τον εαυτό σου ωφελημένο επειδή δεν παρανόμησαν κάποιοι σεκιουριτάδες και "ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΕΡΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ" έγινε το αυτονόητο είναι κλασική διαστροφή της πραγματικότητας. Αυτό μας έλειπε τώρα εκτός από τους έμμισθους σερίφηδες να μας την πέφτουν και οι γιαλατζι.
Καμοία ανοχή στις νταβατζίδικες συμπεριφορές που ως γνωστό η ανοχή είναι αυτή που τις νομιμοποιεί.
αλλά όταν έτρωγαν χαστούκια απο τη μάνα τους επειδή της έψαχναν την τσάντα δεν το πήραν το μάθημα.
ΥΓ το να πάει να βγάλει ένας ανθρωπος πέντε δραχμές σε μια κωλοδουλιά δεν σημαίνει οτι μπορούν να τον υποχρεώνουν να γίνεται παράλογος αλλά που να βρει κ αυτός το δίκιο του.....

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.