Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Καστοριά: Δεν πάει άλλο με τις λακκούβες! (αναλυτικό ρεπορτάζ - δηλώσεις κ. Παρχαρίδη)

-Μετά τον σκληρό παγετώνα του χειμώνα οι λακκούβες δείχνουν να κυριαρχούν σε πολλά σημεία

-Η έκφραση «βομβαρδισμένη πόλη», θα μπορούσε να αποδώσει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την σημερινή κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς δρόμους της Καστοριάς.

-Όπου κι αν γυρίσει κανείς το βλέμμα του, θα δει παντού λακκούβες που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν μετατραπεί σε αληθινούς κρατήρες!...

Η προκλητική αδιαφορία των υπηρεσιών του Δήμου έχει αγανακτήσει τους πολίτες και κυρίως τους οδηγούς που υφίστανται περισσότερο όχι μόνο την ταλαιπωρία, αλλά και σοβαρούς κινδύνους.


Η δικαιολογία «φταίει ο εργολάβος»
ή «δεν υπάρχουν λεφτά» δεν πείθει πλέον τους πολίτες


Σε πολλά, μάλιστα, σημεία της πόλης η κακή συνήθεια της ΔΕΥΑΚ μετά από κάποιο έργο, να προβαίνει απλά σε «μπάλωμα» του οδοστρώματος, ρίχνοντας λίγη άμμο, έχει ως αποτέλεσμα μέσα σε δυο – τρεις μέρες - και εάν μάλιστα μεσολαβήσει βροχή- να δημιουργούνται τεράστιες λακκούβες, δημιουργώντας προβλήματα στους οδηγούς. Παρόμοια ρήγματα, κάποτε μεγαλύτερα, κάποτε μικρότερα υπάρχουν διάσπαρτα σε όλη την πόλη.

Και το ερώτημα που προκύπτει: Αλήθεια, πός δύσκολο είναι ο δήμος Καστoριάς να φροντίσει άμεσα για το κλείσιμό τους; Και βεβαίως όχι με προχειρότητα. Η δικαιολογία «φταίει ο εργολάβος» ή «δεν υπάρχουν λεφτά» δεν πείθει πλέον τους πολίτες, γιατί οι εργολάβοι «εποπτεύονται» από το δήμο, ενώ όταν παραλαμβάνεται ένα έργο ο δήμος οφείλει να το ελέγξει λεπτομερώς πριν το εξοφλήσει. Όσο για τα απλά μερεμέτια, γι’ αυτά δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, απλά να γίνονται νοικοκυρεμένα!


Θα καταγράφουμε τα συμβάντα και θα προβαίνουμε στην αποκατάσταση

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που περάσαμε το χειμώνα, η κατάσταση στους δρόμους όντως είναι τραγική, όμως μόλις έχουμε λάβει την εγκριτική από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που αφορά στην προμήθεια ασφαλτομείγματος, και ενημερώνουμε όλους τους πολίτες ότι θα ασχοληθούμε με την αποκατάσταση του έντονου αυτού προβλήματος που επιδεινώθηκε τώρα τελευταία», ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου Καστοριάς, κ. Χρήστου Παρχαρίδη, στους δημότες που διαμαρτύρονται για την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς δρόμους του νέου διευρυμένου δήμου Καστοριάς.

«Ξέρω ότι υπάρχει πραγματικά έντονο πρόβλημα στις περιοχές και σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις προκλήθηκαν και κάποιες μεγάλες ζημιές. Για παράδειγμα, φύγανε δρόμοι, τους οποίους άμεσα αποκαταστήσαμε, αλλά με τέτοια κακοκαιρία που επικρατούσε τόσους μήνες, επιδεινώθηκε η κατάσταση.
Ωστόσο, οι ζημιές θα αποκατασταθούν και μάλιστα σύντομα» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, καλώντας παράλληλα τους πρόεδρους των τοπικών διαμερισμάτων, αλλά και τους δημότες που έχουν εντοπίσει τέτοια φαινόμενα να έρθουν σε επικοινωνία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου ή προσωπικά με τον ίδιο τον αντιδήμαρχο και να ενημερώσουν ώστε ο δήμος να στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών.


Όλα θα γίνουν προγραμματισμένα

Πάντως, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, είχε προβλεφθεί από πέρυσι στον προϋπολογισμό του δήμου το ανάλογο κονδύλιο για την αποκατάσταση των δρόμων. «Όλα θα γίνουν προγραμματισμένα. Δε θα τα κάνουμε όπως πέρυσι, γιατί θέλαμε να προλάβουμε την περίοδο του Πάσχα. Φέτος, θα πάμε πιο προγραμματισμένα, όποτε θα γίνει πιο συστηματική εργασία για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε το οδόστρωμα και αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου» εξήγησε ο κ. Παρχαριδης, επισημαίνοντας ότι πριν την περίοδο του μεγάλου παγετού στο οδόστρωμα βλέπαμε ότι έχει π.χ. μια λακκούβα 10 εκατοστών, την άλλη ημέρα βλέπαμε την ίδια λακκούβα να γίνεται 15και 20 εκ. και ξαφνικά, όπως είπε, να μην μπορείς να την ελέγξεις!

Τελικά, δεν είναι μόνο οι λακκούβες που συμβάλουν γενικά στην άσχημη εικόνα του δήμου Καστοριάς. Άσχημα στη θέαση είναι επίσης και τα σπασμένα πεζοδρόμια και τα χορτάρια που έχουν πνίξει δρόμους και πινακίδες. Χρειάζεται περισσότερη φροντίδα στο πράσινο, αποκατάσταση στα φθαρμένα πλακάκια των πεζοδρομίων και της κεντρικής πλατείας και γενικότερες μικρο-παρεμβάσεις που ενώ κοστίζουν ελάχιστα, δημιουργούν μια όμορφη εικόνα, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοδώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
neakastoria.gr
ΦΩΤΟ: Αρχείο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.