Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η βιβλιοπαρουσίαση του σεφ Βασίλη Καλλίδη στην Καστοριά (ρεπορτάζ-φωτογραφίες-βίντεο)

Τις ογδόντα οκτώ (88) συνταγές μαγειρικής από τη νέα ελληνική κουζίνα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο μαγειρικής παρουσίασε την περασμένη Κυριακή σε ειδική εκδήλωση ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής στο MEGA, σεφ Βασίλης Καλλίδης.

Ο γνωστός θεσσαλονικέας στην καταγωγή σεφ με αφορμή την έκδοση του 1ου βιβλίου μαγειρικής επισκέφτηκε και την πόλη της Καστοριάς, προκειμένου να αναφερθεί στο γυναικείο... κυρίως κοινό της περιοχής με περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο του που έχει ως τίτλο : ’’Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές’’.

’’Είμαι εντυπωσιασμένος από την απίστευτη ομορφιά της πόλης σας, την οποία επισκέπτομαι για πρώτη φορά’’, ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Καλλίδη, απευθυνόμενος στο κοινό που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Kafe lago, στη Νότια Παραλία.

’’Είναι το πρώτο μου βιβλίο μαγειρικής στο οποίο περιλαμβάνονται 88 συνταγές από τη νέα ελληνική κουζίνα. Τα δώδεκα λεπτά που έχω καθημερινά στη διάθεσή μου σε τηλεοπτική εκπομπή, δεν είναι αρκετά έτσι ώστε να δίνω περισσότερες συνταγές. Παράλληλα, ο κόσμος με έβρισκε έξω και με ρωτούσε για διάφορες συνταγές μαγειρικής. Οπότε είπα αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και σε συνεργασία με την ομάδα μου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην έκδοση αυτού του βιβλίου, το οποίο είναι εύχρηστο και χαριτωμένο’’, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλλίδης.

Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι το βιβλίο του μέχρι τώρα έχει πολύ καλή κυκλοφορία. Μάλιστα, όπως είπε εκδηλώθηκε ενδιαφέρον να εκτυπωθεί και στην Ιαπωνία, ενώ από τον προσεχή Σεπτέμβρη θα τυπωθεί μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα.

Τέλος, ο γνωστός σεφ έκανε γνωστό ότι από τον προσεχή Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει γυρίσματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Καστοριά, σε μια μεγάλη παραγωγή του τηλεοπτικού δικτύου BBC με τίτλο ’’Η οδύσσεια της μαγειρικής’’.

’’Πιστεύω ότι η εκδήλωση ήταν ενδιαφέρουσα και σημαντική’’ δήλωσε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ειρήνη Μισκία-Γεωργοσοπούλου, η οποία και ευχαρίστησε παράλληλα τον κ. Καλλίδη για την παρουσία του στην περιοχή μας.

’’Φιλοξενήσαμε τον γνωστό σεφ προκειμένου να παρουσιάσει και εδώ στην ακριτική Καστοριά το βιβλίο μαγειρικής από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, με συνταγές ελληνικής κουζίνας’’ επισήμανε η αντιδήμαρχος Καστοριάς, η οποία όπως είπε ’’θα έχουμε την ευκαιρία να τον φιλοξενήσουμε και τον Σεπτέμβρη στο πλαίσιο της τηλεοπτικής παραγωγής του αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου BBC, όπου μέσα από εκεί η πόλη και ο νομός γενικότερα θα προβληθεί δυναμικά’’.

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες - Βίντεο: Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ




Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΙΤΑΣ

Δέκα συμπολίτισσες ανταποκρίθηκαν και ετοίμασαν παραδοσιακές καστοριανές πίτες για το διαγωνισμό που εξήγγειλε ο σεφ.
Τις δοκίμασε όλες αλλά δεν μπορούσε να επιλέξει, γιατί ήταν όλες υπέροχες. Έτσι έκανε κλήρωση και αναδείχθηκαν οι 3 νικήτριες.

Την Τετάρτη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, ο Βασίλης Καλλίδης αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Καστοριά λέγοντας ότι, μόνο στην πόλη μας και στη Ρόδο είδε τόση ανταπόκριση και ενθουσιασμό. Εξομολογήθηκε μάλιστα ότι πολλές κυρίες του έδωσαν πίτες για να τις πάει στην Ελένη, αλλά δεν κρατήθηκε και τις έφαγε όλες μαζί με φίλους του!!!

Οι δηλώσεις του Σεφ


Οι δηλώσεις της Αντιδημάρχου


Η παρουσίαση


Η κλήρωση






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.