Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Σύλλογος Διαβητικών Καστοριάς: Μια ακόμη επιτυχημένη δράση‏


Στην εκστρατεία ενημέρωσης και ενεργοποίησης των συμπολιτών μας να αναγνωρίσουν την επικινδυνότητα του διαβήτη και να αναπτύξουν δράσεις για την πρόληψη, αντιμετώπιση και θεραπεία της νόσου, προχώρησε την...περασμένη Τετάρτη, ο σύλλογος διαβητικών νομού Καστοριάς, στήνοντας stands, στην αρχή της λαϊκής αγοράς της πόλης μας και μετρώντας το ζάχαρο των κατοίκων της περιοχής μας.

Μάλιστα, από τις δέκα η ώρα το πρωί, που ξεκίνησε η όλη διαδικασία του εγχειρήματος, έγιναν από τους γιατρούς που πήραν μέρος, πάνω από 500 μετρήσεις.

Οι μετρήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία

Η μέτρηση του ζαχάρου, έγινε με αφορμή την πανελλήνια ημέρα διαβήτη, που γιορτάζεται στις 23 Μαΐου. Ο σύλλογος αποφάσισε για άλλη μια φορά να πραγματοποιήσει μια εξόρμηση στην πόλη της Καστοριάς, προκειμένου να μετρήσει τα ζάχαρα αλλά και να ενημερώσει τον κόσμο, για την ύπουλη πάθηση. «Οι μετρήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Η αλήθεια είναι, ότι από τις 10 η ώρα το πρωί ,έχουμε ξεπεράσει τις 500 μετρήσεις και επειδή είναι μια διαδικασία που την κάνουμε 4η φορά σημαίνει ότι έχει απήχηση και μας δίνει θάρρος και κουράγιο να τη συνεχίσουμε », δήλωσε η πρόεδρος των διαβητικών νομού Καστοριάς κ. Αγνή Κανδύλη. Βέβαια όπως είπε,
« Με λύπη παρατηρούμε ότι τα ζάχαρα είναι αρκετά ανεβασμένα σε πάρα πολύ κόσμο. Υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει το πρόβλημα του. Αυτή τη φορά, παρατηρήσαμε ότι ήταν αρκετοί ηλικιωμένοι αλλά και άνθρωποι άνω των 50 ετών που είναι νέοι, άνθρωποι που είχαν αρκετά τσιμπημένα ζάχαρα κάτι που σημαίνει ότι δεν κάνουν εξετάσεις, δεν πηγαίνουν στον γιατρό. Θα ξανατονίσουμε ότι αυτό το εγχείρημα το πραγματοποιούμε γιατί είμαστε υπέρμαχοι της πρόληψης .Ο κόσμος πρέπει να προλαμβάνει τα προβλήματα υγείας και καλό θα είναι έστω και μια φορά το χρόνο, να πηγαίνει να κάνει εξετάσεις, μπορεί να του σώσει τη ζωή».

neakastoria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.