Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Καστοριά: Εκδήλωση για τη γιορτή του Πατέρα από τον Προοδευτικό Σύλλογο Κυρίων

Τη στιγμή που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται, οι θεσμοί αμφισβητούνται και η επικράτηση νέων συνηθειών και συμπεριφορών ταλανίζουν την κοινωνία, o προοδευτικός σύλλογος κυρίων Καστοριάς απαντά, θυμίζοντας τι σημαίνει κοινωνικός ιστός και παράδοση, διοργανώνοντας μια ομολογούμενος ξεχωριστή εκδήλωση για τη γιορτή του Πατέρα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς...



Η εκδήλωση που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή το πρωί, στόχο είχε αφενός να αναδείξει το ρόλο και τις αξίες του πατέρα στην οικογένεια, την ανατροφή, τη σωστή διαπαιδαγώγηση και τη χαρά της πατρότητας και αφετέρου να χαρίσει όμορφες στιγμές σε όλους όσοι παραβρέθηκαν.


Η επιρροή των πατεράδων στην κοινωνία

Στο ρόλο του πατέρα στη σύγχρονη κοινωνία, αναφέρθηκε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και συμπολίτης μας κ. Σπύρος Γούδας, ο οποίος μέσα από την ομιλία του ανέπτυξε όλες τις πτυχές των πατρικών δεσμών και γενικά την επιρροή των πατεράδων στην κοινωνία.

«Μου ζήτησε ο προοδευτικός σύλλογος να κάνω αυτή την ομιλία και δέχθηκα γιατί σκέφτηκα ότι, αν και είμαι πατέρας εδώ και 30 χρόνια και επειδή στην ευρύτερη έννοια πατέρας είμαι λόγω και της δουλειάς που είχα ως εκπαιδευτικός, δεν είχα αναφερθεί ποτέ σε αυτή την γιορτή», δήλωσε ο κ. Γούδας, για να συνεχίσει αναφερόμενος σε ένα περιστατικό, που λόγω της ημέρας το θυμήθηκε . «Με ρώτησε κάποιος κάποια στιγμή πόσα παιδιά έχω και του είπα 240 και μου λέει με συγχωρείς εννοώ την οικογένεια σου, τότε του λέω 242 είναι η σωστή απάντηση. Φυσικά για μένα παιδιά μου είναι και τα παιδιά του σχολείου».

Τέλος ο εκπαιδευτικός δεν παρέλειψε να στείλει εν όψει της γιορτής και το μήνυμα του σε όλους τους πατεράδες, να έχουν υπομονή, να αγαπούν τα παιδιά τους αμερόληπτα ανεξάρτητα από το φύλο γιατί δεν χρειάζεται να υπάρχουν μεροληψίες. « Οι πατεράδες ας αγαπούν τα παιδιά τους με όλα τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα που διαθέτουν και ας κάνουν το κάθε τι για να κρατούν δεμένη την οικογένεια», ήταν τα λόγια του.
Κεντρικός κρίκος της οικογένειας

Για ένα διαχρονικό και παραδοσιακό ρόλο που μαζί με τη μάνα, αποτελεί έναν από τους κεντρικούς κρίκους της οικογένειας, έκανε λόγο, η πρόεδρος του προοδευτικού συλλόγου κυρίων Καστοριάς, κ Ασημίνα Ρίζου. Μάλιστα, η πρόεδρος χαρακτήρισε το ρόλο του πατέρα ως έναν θεσμό που κρατάει την κοινωνία σε καλό επίπεδο. Βέβαια, η γιορτή του πατέρα όπως, διευκρίνισε, είναι λίγο ξεχασμένη, υποστήριξε ωστόσο ότι ο σύλλογος, τιμά τη γιορτή από το 1970, όπως τουλάχιστον ενημερώθηκε από παλαιότερα μέλη. « Συνεχίζουμε να αναβιώνουμε αυτό το έθιμο που βρήκαμε, στοχεύοντας πάντα στις αξίες και στους ρόλους της οικογένειας, τόσο του πατέρα όσο και της μητέρας που είναι εξίσου σημαντικοί και οι δυο», κατέληξε η κ. Ρίζου.

Γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα μαζί με όλους τους Ευρωπαίους, ο μπαμπάς γιορτάζει την τριτη Κυριακή του Ιουνίου και είναι μια μέρα για να εκφράσουμε την αγάπη μας στον πατέρα μας. Είναι η ευκαιρία να του κάνουμε ένα δώρο, να του ετοιμάσουμε ένα ωραίο δείπνο, να του στείλουμε λουλούδια ή μια κάρτα. Στην Γιορτή του Πατέρα τιμούμε τον πατέρα γεννήτορα, τροφό, παιδαγωγό που δίνει όλα τα εφόδια στο παιδί του για να μεγαλώσει που γίνεται παράδειγμα για το παιδί του.

neakastoria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.