Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Δάκρυσε και ο ’’Δράκος’’! - Στιγμές συγκίνησης στην εκδήλωση στη Σπηλιά του Δράκου (βίντεο)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Ιουνίου στην είσοδο της Σπηλιάς του Δράκου, η εκδήλωση για την απονομή τιμητικής διάκρισης σε όλους αυτούς που ανακάλυψαν και εξερεύνησαν το «ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ» καθώς και στους συντελεστές αξιοποίησής του.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές της ανακάλυψης και αξιοποίησης του Σπηλαίου καθώς και αρκετοί συνδημότες, ενώ αρκετοί για διάφορους λόγους δεν... μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση, όπως επίσης και αρκετοί που έχουν φύγει από τη ζωή.

Στην είσοδο του Σπηλαίου ο Δήμος Καστοριάς τιμώντας όλους αυτούς που με τις ενέργειές τους χάρισαν στην Καστοριά αυτό το ανεπανάληπτο θαύμα της φύσης τοποθέτησε δύο ειδικές πλάκες στις οποίες αναφέρονται τα ονόματα των ανθρώπων που ανακάλυψαν και εξερεύνησαν το Σπήλαιο καθώς και αυτών που το αξιοποίησαν, προσφέροντάς τους παράλληλα και έπαινο τιμητικής διάκρισης.

Ωστόσο, ειδική αναφορά έγινε για τον Αναστάσιο Μπασακύρο, έναν από τους πρωταγωνιστές της ανακάλυψης της Σπηλιάς του Δράκου, ο οποίος και τα τελευταία χρόνια έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για την προβολή του Σπηλαίου και περίμενε πως και πως αυτή τη μεγάλη στιγμή της προσωπικής δικαίωσης καθώς και των υπολοίπων ανθρώπων που συνέβαλαν με τις ενέργειές τους στο μεγάλο αυτό έργο.
Δυστυχώς, όμως γι’ αυτόν η τύχη του αφαίρεσε το δικαίωμα αυτής της χαράς, αφού τρεις μέρες πριν από την κορυφαία αυτή στιγμή, έφυγε από τη ζωή, ενώ κρατήθηκε κι ενός λεπτού σιγή.


Δείτε ποιους τιμήσει ο Δήμος ΕΔΩ









sentra.com.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.