Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Καστοριά: Ημερίδα για την Καλλιέργεια των Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίζει στην Ελλάδα η καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, που θεωρείται ιδιαίτερα προσοδοφόρα ενώ δεν απαιτεί ιδιαίτερες κλιματολογικές και εδαφολογικές προϋποθέσεις.

Στην Καστοριά, ωστόσο, η εν λόγω καλλιέργεια θεωρείται... καινούργια, αφού τώρα γίνονται τα πρώτα βήματα για την εφαρμογή της, όμως έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών δυνητικών καλλιεργητών που θέλουν να ενημερωθούν για την επεξεργασία, τυποποίηση και προώθηση των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.

Για το λόγο αυτό την περασμένη Πέμπτη η Π.Ε. Καστοριάς διοργάνωσε ημερίδα όπου εισηγητές από το τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ., από το Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βορείου Ελλάδος (ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ) (πρώην ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.), καθώς και γεωπόνοι της διέυθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης Καστοριάς, ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τα χαρακτηριστικά των εν λόγω καλλιεργειών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΑ ΛΟΥΣΙΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.