Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΜΕ: Αθώοι δεν υπάρχουν!

Του Παναγιώτη Κωστούλα

Στις 17 Ιούνη ουκ ολίγοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ εξ αντανακλάσεως διότι τον "πολεμούσε" το MEGA, το οποίο ως γνωστόν είναι ο εκπρόσωπος του Εωσφόρου στην Ελλάδα. Ακούστε κύριοι, κάθε ΜΜΕ εξυπηρετεί σε γενικές γραμμές τα συμφέροντα των ιδιοκτητών του.

Το MEGA, όπως και κάποια ακόμα ΜΜΕ (ΔΟΛ κλπ) είναι εξαρτημένο από τον... τραπεζικό δανεισμό, συνεπώς δεν είχε άλλη επίλογή από το να βγεί -διακριτικά- κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική του οποίου οδηγούσε με σοβαρές πιθανότητες εκτός ευρώ, εξέλιξη που απευχόταν το εγχώριο τραπεζικό σύστημα διότι θα διαλυόταν.

Συν τοις άλλοις στη μετοχική του σύνθεση βρίσκεται ο κ. Μπόμπολας, ο οποιος γνωρίζοντας ότι μια πιθανή έξοδος της χώρας από το ευρώ θα έθετε σε απρόβλεπτους κινδύνους την εισροή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ (13 δις ευρώ χοντρικά) στη χώρα, ποσό από το οποίο έχει λαμβάνειν η κατασκευαστική εταιρία του κ. Μπόμπολα, μοιραία πολέμησε την προοπτική Τσίπρα.

Από την άλλη πλευρά σημαντικότατο τμήμα του μιντιακού κατεστημένου υποστήριξε ανοιχτά ή πιο διακριτικά το ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα
η κρατική τηλεόραση (ποιός ξεχνά την εκπομπή Κούλογλου;) διότι θεώρησε πως βρήκε μια ασπίδα απέναντι στην ενδεχόμενη διακοπή του πάρτυ των μυθικών αμοιβών, της συνδικαλιστικής αυθαιρεσίας και της εμπορικής απονέκρωσης της ΕΡΤ, όπως και ιδιωτικά ΜΜΕ που επιζητούσαν την επιστροφή της χωρας στη δραχμή, έχοντας βγάλει τα κεφάλαιά τους έξω (Αυριανή, Τράγκες, Real, Αlfa κλπ).

Συνεπώς αθώοι δεν υπάρχουν. Ας πάψει να το παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ θύμα των ΜΜΕ διότι εκτός από ηχηρά γέλια σε όσους καταλαβαίνουν δυό πραγματα προκαλεί και γενική ιλαρότητα στην ΕΣΗΕΑ που μόνο αντισυριζική δεν μπορεί να θεωρηθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.