Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πόσοι Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία το 2011;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έκθεσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) όπως δημοσιεύτηκαν στα γερμανικά ΜΜΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2011 πάνω από... 15.000 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία για να εργαστούν. Δεκαπέντε χιλιάδες συμπατριώτες μας πήραν τη δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, ενώ και στην Ισπανία με βάση την ίδια έκθεση τουλάχιστον 13000 Ισπανοί έφυγαν από τη χώρα τους για να αναζητήσουν εργασία στην Γερμανία.

Η μεταναστευτική τάση θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η οικονομική κρίση στις χώρες αυτές και όσο η γερμανική αγορά εργασίας διατηρείται σε καλά επίπεδα.

Οι Βούλγαροι, οι Πολωνοί και οι Ρουμάνοι κατέχουν τις πρώτες θέσεις στην λίστα ενώ είναι αισθητή η μείωση του αριθμού των ατόμων που μεταναστεύουν προς την Ελλάδα , την Ισπανία και την Ιρλανδία, σε χώρες δηλαδή που η ανεργία των μεταναστών εμφανίζει άνοδο κατά 10%.

ΠΗΓΗ:trelokouneli.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.